Olot reforça el servei de neteja amb més maquinària i freqüència en les zones més concorregudes

La nova empresa concessionària, UTE IGFA-URBASER, augmenta de 10 a 13 el nombre de treballadors

A partir del proper 16 d'abril, la població d'Olot tindrà un nou servei de recollida de deixalles i neteja viària que augmentarà la plantilla de personal actual, incrementarà la maquinària de neteja i posarà en funcionament un nou model de planificació del servei que s'adapta a les necessitats i ús públic de cada sector del municipi.

En el cas de la recollida de deixalles domèstiques, abans de finalitzar l'any 2012, l'empresa té previst implantar un nou sistema de recollida selectiva d'envasos en vorera que permetrà instal·lar contenidors especials destinats a la recollida d'envasos lleugers. Uns contenidors que se situaran en tots els punts de recollida de matèria orgànica. L'empresa té previst eliminar els contenidors "tipus iglú" d'envasos lleugers per 550 nous contenidors que es diferenciaran de la resta amb una tapa groga.

La nova empresa concessionària ha planificat el servei de neteja de la ciutat segons les necessitats de cada sector i la utilització de la via pública. Per això, ha dividit la ciutat en quatre zones diferents. En primer lloc hi ha els espais "d'elevada freqüència", amb un fort ús de la via pública que genera unes majors necessitats de neteja com pot ser el centre del municipi, el carrer Sant Miquel, el carrer Pequín o el carrer Sant Roc. En aquests barris el servei té previst que hi treballin els escombriaires diàriament i una màquina d'escombrar. En segon lloc hi ha els espais anomenats "de primera corona" on treballaran els escombriaires de barri i una màquina d'escombrar dos dies a la setmana.

En tercer lloc hi ha els espais "de la segona corona" - també anomenats barris residencials- on l'escombriaire i la màquina d'escombrar hi actuaran un dia a la setmana. En últim lloc hi ha els polígons industrials on hi treballarà un escombriaire i una màquina d'escombrar una vegada cada 15 dies.

Augmenta el nombre de màquines d'escombrar

El nou servei també augmenta de tres a quatre el nombre de màquines d'escombrar. En concret, la nova empresa disposa de dos màquines d'escombrar petites, dues màquines d'escombrar grosses, quatre vehicles auxiliars elèctrics, quatre bufadors, una hidronetejadora i una furgoneta d'inspecció.

També augmenta el nombre d'escombriaires "de barri". En total, la plantilla comptarà amb 7 escombriaires, tres destinats al centre i quatre amb freqüències diferents segons els barris i que treballaran amb vehicles auxiliars elèctrics. El nou servei també inclou un increment en els treballs durant els dies festius o jornades amb actes al carrer on augmentarà la plantilla de personal amb una altra persona. La nova plantilla comptarà amb quatre persones que utilitzaran les màquines d'escombrar, quatre treballadors amb vehicles auxiliars, tres persones amb carretons, una persona durant les tardes, una persona durant els dies festius i dos persones més amb una unitat de reforç.

La nova empresa de gestió del servei anomenada UTE IGFA-URBASER començarà a treballar aquest mes d'abril i té la concessió fins al desembre de 2019. Els costos de gestió de les deixalles arriben fins als 3, 8 MEUR.