Turisme Costa Brava promocionarà les Illes Medes amb un videojoc que no inclourà el català

Col·labora econòmicament en el llançament de 'Dive: The Medes Islands Secret' per a la consola Wii, creat per l'empresa Cosmonaut Games

'No hem pogut reproduir de forma exacta els fons submarins de les Medes perquè és un joc de profunditat en què era necessari introduir coves, però sí que hem recreat la fauna i algunes zones', assegura José A. Giacomelli, productor de Cosmonaut Games.

El guió del videojoc es basa en la recerca que l'aventurer John Sanders realitza del tresor del rei Martí I l'Humà, un relat fictici que va ser creat 'a partir de la investigació de la història de la zona', explica Giacomelli. El productor també destaca que un dels objectius del joc, 'sense el qual no és possible d'acabar la partida', és descobrir el secret que amaguen les Medes.

Dive: The Medes Islands Secret ha comptat amb la participació de diferents organismes i associacions de Girona. D'aquesta manera, el Patronat de Turisme Costa Brava, el Club de Turisme Nàutic Costa Brava i l'Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava han contribuït amb diferents accions i propostes i han obert les portes a diferents recursos que han ajudat a la realització de tot el desenvolupament del joc.

En localitzar bona part del videojoc a les Illes Medes i al Cap de Creus, des del principi es va mostrar interès pel fet de tractar-se d'una iniciativa d'abast mundial que podia donar difusió a aquesta zona de la Costa Brava. Les referències a aquesta en totes les àrees del videojoc són òbvies, des del nom del joc a totes les peces de màrqueting passant per constants al·lusions durant la història.