Moren dos submarinistes a Palamós i a Port de la Selva

Salvament marítim no ha pogut fer res per salvar els dos homes, que han mort al mar

Aquest dimecres dues persones han perdut la vida mentre feien submarinisme en aigües de la Costa Brava. Es tracta de dos homes que han mort al Port de la Selva i Palamós mentre feien immersions.

El primer cas ha passat a dos quarts de dotze del matí al Port de la Selva. Un home de 60 anys ha mort mentre feia busseig amb ampolla a 20 metres de la costa. El submarinista ha patit una aturada cardiorespiratòria. L'home anava a bord d'un vaixell i els seus acompanyants han avisat Salvament marítim. En el moment de l'avís, l'home ja havia mort. Salvament marítim ha activat el vaixell Alnilam.

Un segon cas a Palamós

Poc després, a la una de la tarda, un altre submarinista ha mort a Palamós. L'home anava a bord de l'embarcació Arrakis que transportava la víctima i tres submarinistes més aigües endins per fer immersions. La tripulació ha alertat Salvament marítim perquè un dels submarinistes no es trobava bé.

Un cop rebut l'avís, Salvament marítim ha activat el vaixell Sirius, amb seu al port de Palamós, per anar a assistir l'home. Al port s'han activat dos unitats del SEM, dues de Bombers i quatre patrulles de Mossos d'Esquadra.

Mentrestant, l'embarcació que transportava el submarinista ha fet marxa enrere per retornar al port de Palamós. El vaixell de Salvament marítim ha recollit els altres tres submarinistes però el quart submarinista ja havia perdut la vida. La mateixa embarcació Arrakis, on anava l'home, l'ha portat fins al port.

Els fets han passat a dues milles de la costa. Els bussos practicaven submarinisme de profunditat.