Els Mishima donaran el tret de sortida de la seva nova gira a l'Auditori de Girona

La banda barcelonina presentarà el seu nou llarga durada, "L'amor Feliç"

Dos anys més tard del que va ser el seu treball de més èxit "Ordre i aventura", arriba l'esperat sisè disc de la banda barcelonina "L'amor feliç" i es que, tot i que el reconeixement de públic i crítica els hi arribés al 2010, el grup, amb David Carabén al capdavant porten ja deu anys de carrera musical. Si l'anterior disc els va servir per aconseguir l'èxit absolut penjant el cartell d'entrades exhaurides al Palau de la Música Catalana, amb "L'amor feliç" han aconseguit el més difícil: la rendició dels crítics davant un disc que despertava molta expectació.

Els Mishima van iniciar-se al món de la música cantant en anglès amb "Lipstick traces"; era l'any 2000 i aleshores no esperaven acabar triomfant anys més tard amb la seva llengua natal. Un segon llarga durada en anglès l'any 2003 va donar pas als ja quatre treballs posteriors, cantats tots íntegrament en català: "Trucar a casa. Recollir les fotos. Pagar la multa" l'any 2005, "Set tota la vida" l'any 2007, "Ordre i aventura" del 2010 i finalment "L'amor feliç" llançat al març d'aquest any 2012 formaran el trajecte que poc a poc els ha anat portant a la fama i a un reconeixement més que merescut.

Molts els comparen amb grups com Antònia Font o Manel però el cert és que Mishima té un característic so poètic i dolç combinats alhora amb influències de l'indie rock americà que els distancia d'altres grups del panorama indie català. Lluny de renunciar al tema musical per excel·lència per por a la monotonia, aquest nou llarga durada destapa amb l'ajuda de dotze cançons, els dubtes i les contradiccions que destapa l'amor en totes les seves situacions quotidianes: entrebancs i moments feliços.

Amb "No existeix l'amor feliç", versió del clàssic "Il n'y a pas d'amour hereux" de George Brassens com a nucli del disc, les cançons de "L'amor feliç" ens parlen de soledat amb "Els crits", ens proposen el "Carpe Diem" amb l'enèrgica "No obeir", clamen una "Última ressaca" i tot això sense oblidar la poesia de Rilke amb l'adaptació musical d'un fragment del poeta en el que s'hi captura el misteri de la vida.

Xavi Caparrós, Marc Lloret, Alfons Serra, Dani Vega i David Carabén, saltaran a l'escenari de l'Auditori de Girona aquest divendres per presentar aquests dotze temes que composen "L'amor feliç" davant un públic que té moltes ganes de sentir el disc en directe desprès d'haver arrasat a les botigues físiques i digitals per aconseguir el seu exemplar d'un disc que promet ser un dels més importants del pop català.