L'IAS té 104 professionals amb coronavirus: 49 al Santa Caterina, 39 al sociosanitari, 13 a salut mental i 3 a primària

Quatre dels afectats estan ingressats

L'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) Girona104 professionals que han donat positiu per coronavirus. D'aquests, 49 són treballadors de l'hospital Santa Caterina de Salt (tres d'ells dels serveis generals), 39 del sociosanitari La República, 13 de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions i tres de l'àmbit d'atenció primària.
Segons les dades facilitades per l'IAS, 46 són auxiliars d'infermeria, 32 infermers, onze metges i onze d'altres categories que estan a casa perquè són asimptomàtics o la simptomatologia que tenen no requereix ingrés hospitalari. N'hi ha quatre, però, ingressats al Santa Caterina i que estan estables.
 
El Servei de Prevenció de l'IAS Girona ja ha començat a fer, aquesta setmana, la prova de control d'infecció (que consisteix en un frotis de faringe) als professionals que fa ja quinze dies que estan en aïllament. Tres ja es poden reincorporar a la feina després de donar un resultat negatiu de coronavirus.

En total, aquest servei ha fet 236 proves de control als professionals: 203 a treballadors simptomàtics o per contacte i 33 a professionals asimptomàtics. A través de les xarxes socials, l'IAS subratlla que estan cuidant els companys ingressats perquè es recuperin aviat de la malaltia.