Xavier Montfort és el primer a presentar candidatura per a substituir Richard Elelman a ICV de Figueres

S'ha constituït una Comissió Electoral, dirigida per quatre militants i presidida per Tomàs Anton

La direcció local d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) de Figueres va decidir a la darrera reunió obrir un període de presentació de candidatures per triar el cap de llista de cara a les properes eleccions municipals, el maig de 2011. Un cop finalitzi aquest període de presentació de candidatures, del 8 al 19 de febrer, en el cas que es presenti més d’una proposta, s’establirà un període d’eleccions primàries obert a la militància i als simpatitzants d’ICV de Figueres.

Així mateix, el partit ha constituït una Comisssió Electoral, formada per quatre militants i presidida pel veterà dirigent Tomàs Anton, que vetllarà per la transparència de tot el procés.

ICV Figueres ha obert aquest procés atès que l’actual regidor a l’Ajuntament de Figueres, Richard Elelman, ha manifestat la voluntat de no presentar-se com a cap de llista a la propera comtesa electoral. Aquest matí, Xavier Monfort, portaveu d’ICV de Figueres, ha anunciat la seva candidatura per encapçalar la llista que es presentarà a les eleccions municipals. Així mateix, ha expressat la voluntat d’encapçalar una llista amb un programa electoral sòlid per a Figueres.