Mor per coronavirus un segon resident del geriàtric Palafrugell Gent Gran

Set usuaris més esperen els resultats de la prova

El geriàtric Palafrugell Gent Gran ha confirmat que un segon resident ha mort per coronavirus. La direcció del centre ha revelat que es tracta de l'altre usuari contagiat. A més, hi ha tres professionals infectats, però es troben en una àrea d'aïllament al mateix geriàtric.

La directora d'Atenció a la Dependència al Baix Empordà i de la residència, Nuri Comas, reconeix que estan pendents d'altres set persones més que s'han fet la prova i estan a l'espera de resultats, però que presenten símptomes d'haver contret coronavirus. De fet, de moment hi ha tres professionals que han donat positiu per aquesta malaltia i que estan aïllats per evitar que contagiïn altres usuaris o personal del centre.

El geriàtric és relativament nou i, a més, Comas explica que tenen "la sort" de comptar amb el material que proporciona l'Hospital de Palamós, ja que depenen de la fundació del centre de referència del Baix Empordà.

Tot i això, la directora de Palafrugell Gent Gran ha recordat que ells tenen "sort". "No és el cas de multitud de residències, que més enllà de la gran feina que està fent el personal que hi treballa, no compten amb els nostres mitjans", lamenta. Per això, demana més recursos que per aquests centres que no disposen de la quantitat de material adequat "Tractem amb pacients molt vulnerables, això és molt important tenir-ho en compte", assenyala Comas.

El fet que sigui una residència nova, permet fer un millor aïllament de les persones que s'han contagiat per coronavirus, com en cas els dos residents que han acabat morint, i els tres professionals que es troben afectats. Comas explica que el centre compta amb una àrea d'aïllament que permet moure'ls i evitar que tinguin contacte amb altres persones i puguin transmetre el virus.

Lloa al personal dels geriàtrics

Comas ha volgut destacar la "gran feina" que estan fent els professionals que treballen en els geriàtrics del Baix Empordà, i en especial els que ho fan a Palafrugell Gent Gran. I és que, a la càrrega de treball que comporta habitualment una residència, cal sumar-hi la "situació excepcional" que s'està vivint arreu.

En aquest sentit, Nuri Comas ha explicat que tenen personal a casa perquè han donat positiu a la prova, i això obliga a un major esforç per part de la resta de treballadors. "Tenim tot el suport del servei laboral de l'Hospital de Palamós, però sobretot cal destacar que els professionals estan treballant al 200%", ha assenyalat la directora.

71 casos al Baix Empordà

Segons ha informat l'Hospital de Palamós, fins ara a la comarca del Baix Empordà s'han registrat un total de 71 casos de pacients que tenen la covid-19. D'aquests n'hi ha 12 d'ingressats al centre, tot i que 27 més estan esperant els resultats a l'hospital, ja que tenen símptomes d'haver contret la malaltia.

A més hi ha 96 persones que són a casa seva aïllades. D'aquestes, 28 saben que tenen la covid-19, mentre que 68 s'han fet el test que ha de confirmar si han contret SARS-CoV2.