La Policia Municipal de Girona ja no recollirà denúncies però patrullarà més pels carrers

Unificarà el servei amb els Mossos · L'Ajuntament argumenta que disposar d'un espai únic alliberarà agents

El regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha explicat que estan treballant amb el Govern per establir un nou protocol per a recollir les denúncies dels ciutadans. Actualment, els ciutadans que necessiten presentar una denúncia tenen diverses opcions. Per una banda, poden adreçar-se a les dependències de la Policia Municipal de Girona, situades al carrer Bacià.

A més, a l'altra banda del carrer, a l'avinguda Jaume I, hi tenen una altra opció. Es tracta de l'Oficina dels Mossos d'Esquadra que es troba dins l'edifici de la Generalitat a Girona. Aquesta oficina obres les 24 hores del dia els 365 dies de l'any.

Alcalà ha explicat que tant en un lloc com en l'altre el tràmit que es fa és "idèntic" i que, per tant, han decidit unificar-ho en un sol espai per tal d'estalviar en efectius i poder destinar-los a altres tasques. "El tràmit és exactament el mateix vagin on vagis, només canvia l'espai físic", ha remarcat el regidor, que assenyala que entre un lloc i l'altre hi ha poc més de 50 metres de distància. Per això, s'està acabant de tancar el nou protocol que establirà com a espai únic per a presentar les denúncies l'Oficina de Mossos de l'edifici del Govern, a l'antic hospital Santa Caterina.

El regidor ha dit que el projecte està a punt de tancar-se i que suposarà poder compartir més informació entre els dos cossos. A més, també ha indicat que els agents que quedin alliberats tant d'un com d'altre cos podran fer més patrullatge i, així, incrementar la seguretat al carrer.

Alcalà també ha detallat que a l'Oficina de Mossos hi haurà tant personal d'aquest cos com de la Policia Municipal recollint les denúncies dels ciutadans. A més, ha recordat que aquest tràmit, malgrat ser administratiu, l'han de fer per llei agents de qualsevol dels dos cossos.