Un grup de joves es manifesten per demanar la llibertat de Núria Pòrtulas

La concentració ha tingut lloc davant al subdelegació del govern a Girona

L'acte va servir per exigir l'absolució de l'activista de Sarrià de Ter. Segons va dir una dels membres de l'assemblea, Ariadna Monerris, la condemna de l'Audiència Nacional és 'surrealista' perquè s'acusa a Pòrtulas de 'temptativa de col·laboració a banda armada'. Monerris va afegir que es va jutjar a Pòrtulas 'per unes ideologies i no per uns fets', i va titllar la vista de 'judici polític'.

Entre les consignes que es van cridar durant la manifestació que es va fer pels carrers de Girona es va poder escoltar 'llibertat d'expressió, policia no, 'aquesta és la seva democràcia', 'sou mercenaris, no funcionaris'. També, 'no hi som tots, falten els presos', 'fora la llei antiterrorista', 'les nostres idees, els seus malsons', 'jo també sé fer còctels molotov' o 'jo també tinc la química aprovada', entre d'altres.

Detinguda fa tres anys

L'Audiència Nacional va condemnar Pòrtulas aquest estiu a dos anys i mig de presó acusada 'd'intentar col·laborar amb un grup anarquista italià proporcionat-li informació sobre institucions públiques catalanes'.

Pòrtulas va ser detinguda el febrer de l'any 2007 a Girona, després que en un control dels Mossos d'Esquadra, els agents trobessin al seu vehicle una llibreta amb les direccions de les seus de la Conselleria de Treball, el Ministeri de Treball i els serveis territorials de Justícia de Girona, així com dades sobre les mesures de seguretat dels edificis.

Davant del tribunal de l'Audiència Nacional, Pòrtulas va admetre ser anarquista, però va assegurar que les anotacions que tenia sobre determinats organismes en una llibreta era per fer pintades i penjar pancartes a la façana. En la seva declaració afegia que quan la van detenir el febrer del 2007, estava duent a terme, juntament amb diversos companys, una campanya de recolzament a l'anarquista Juan Antonio Sorroche que estava empresonat a Itàlia per delictes de caràcter terrorista.

La pena que finalment l'Audiència Nacional va imposar a Pòrtulas, dos anys i mig de presó, va ser inferior a la que demanava el fiscal, cinc anys de presó, per 'col·laborar amb banda armada'. Els jutges, però, van opinar que la seva col·laboració amb els anarquistes italians constituïa una 'temptativa incompleta'.