La Policia Municipal de Girona sanciona 81 persones en un dia per incomplir el confinament

El consistori publica un mapa interactiu amb els establiments i serveis de la ciutat en funcionament

La Policia Municipal de Girona ha sancionat 81 persones per incomplir el confinament per coronavirus tan sols al llarg del dimarts. Entre Mossos i Policia Municipal ja han presentat 511 denúncies a la ciutat al llarg de les pràcticament dues setmanes d'estat d'alerta.
Per altra banda, el consistori publicarà aquest dijous un mapa interactiu en què la ciutadania podrà consultar tots els serveis i comerços que segueixen oberts. Serà un nou recurs que es podrà trobar en el web municipal i compta amb els horaris d'obertura, telèfons de contacte i si ofereixen o no repartiment a domicili. El mapa s'actualitzarà diàriament amb els comerços que es vagin sumant a la iniciativa.
 
En el mapa hi apareixen botigues d'alimentació, supermercats, fruiteries i farmàcies, així com també els punts oberts per renovar els abonaments de bus. L'objectiu és que els gironins puguin consultar els establiments que hi ha més a prop dels seus domicilis i es redueixi la mobilitat.

Per altra banda, aquest dimecres han arribat les 2.592 targetes bancàries de les beques menjador al consistori. A partir de demà al matí diversos treballadors començaran a repartir-les a les 1.523 famílies corresponents d'arreu de la ciutat.

A la tarda es farà la distribució als barris de Girona Est, on el repartiment es concentrarà al Pavelló Municipal de Vila-roja, i es farà amb cita prèvia acordada amb cada família. Juntament amb la targeta, es repartirà també un fulletó amb una proposta de menús saludables elaborats pel Centre de Salut del mateix ajuntament.

Aquest dimarts també s'han impulsat mesures en l'àmbit cultural per intentar frenar la crisi que afecta al sector. Per això s'ha acordat elaborar un butlletí que reculli totes les ajudes, subvencions i formacions del món cultural per tal d'informar de totes les novetats a les empreses i professionals del sector.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’informació ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya