Detenen dos homes a Pontós amb una furgoneta carregada amb 340 quilos de coure

El material havia estat presumptament sostret de dues masies d'Agullana

Els fets es remunten al matí del 31 de març, quan ens van alertar que s'havia produït dos robatoris amb força a l'interior de masies d'Agullana (Alt Empordà). En tots dos casos, els lladres van forçar les portes d'entrada o les finestres de les masies per entrar i es van endur cablejat de coure.

Amb tots els indicis recollits, els agents van muntar un dispositiu per localitzar els autors d'aquests fets. Un dels indicis apuntava que els lladres podrien viatjar en una furgoneta blanca.

Poc després una patrulla va divisar una furgoneta que coincidia amb la descrita. Circulava per la carretera N-II, al seu pas per Pontós (Alt Empordà). Els agents van aturar el vehicle i van comprovar que a dins hi havia cablejat de coure, disposat a quatre sacs de tela de grans dimensions.

Un cop identificats els ocupants de la furgoneta i comprovat que el cablejat procedia de les dues masies d'Agullana, els agents van detenir Arafang C. i Ebrima M. com a presumptes autors de dos robatoris amb força.

Els detinguts, dels quals Ebrima M. té antecedents, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el dia 1 d'abril, que els va deixar en llibertat amb càrrecs.