Lloret reforça la neteja i desinfecció dels carrers amb centres sanitaris, farmàcies o comerços d'alimentació

Les ADF desinfectaran les zones comuns i accessos d'urbanitzacions

Arran de la crisi sanitària del coronavirus i seguint les instruccions de Departament de Salut de la Generalitat, l’Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) ha reforçat els serveis de neteja viària. S’ha posat a disposició per a aquestes actuacions tota la maquinària associada a neteja viària amb què compta l’empresa concessionària.

Els equips operatius per assumir les tasques de neteja i desinfecció de carrers són els mateixos que la població hi destina durant la temporada alta, és a dir els mesos d’estiu.

La regidora de Medi Ambient, Marina Nicolàs, explica que “la maquinària d’aigualeig i els equips d’aigua prioritzen l’actuació en aquelles zones més concorregudes i sensibles com poden ser els entorns a centres sanitaris, farmàcies, supermercats i establiments d’aliments i productes essencials, comissaria de la Policia Local i Protecció Civil, centre logístics i assistencials habilitats”. I detalla que “també s’estan desinfectant amb productes viricides els contenidors instal·lats al nucli urbà, tant amb el camió rentacontenidors com amb els equips manuals d’aigua a pressió”.

Per altra banda, s’ha requerit als voluntaris de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) que s’encarreguin de dur a terme la desinfecció de les zones comunes i accessos de les múltiples urbanitzacions del municipi. La regidora explica que “intervindran en zones com les àrees d’aportació de residus o els accessos i entorns a les bústies col·lectives”.