Els Mossos d'Esquadra busquen indicis per aclarir el crim de Figueres

L'home de 93 anys vivia sol en una casa antiga i d'aspecte abadonat a la zona de Vilatenim

Els Mossos d'Esquadra treballen aquest matí a l'escenari del crim per recollir proves que puguin aclarir com va morir l'home de 93 anys. Els fets es van destapar dimarts a la nit a dos quarts d'onze quan un familiar de la víctima va trucar la policia explicant que havia trobat l'home mort a casa.

Segons han comunicat els Mossos d'Esquadra, el cos presenta signes de violència i, per tant, s'han activat tots els protocols per als casos de possibles assassinats. De moment, totes les hipòtesis estan obertes. El jutge ha decretat secret de sumari.

La víctima vivia en una casa gran situada al peu de la carretera de Roses, a la zona de Vilatenim. La casa és antiga i té aspecte d'estar abandonada. S'hi pot accedir des de la mateixa carretera i també té accés des d'un pati lateral a través d'un aparcament descobert. A banda de la porta d'entrada, hi ha una porta metàl·lica de garatge i també tres portes més de fusta molt deteriorades, a través de les quals és fàcil accedir a l'interior de la casa. Amb el pas dels anys, la zona de Vilatenim ha esdevingut seu d'empreses i locals comercials i no hi ha cases al voltant d'on vivia la víctima.

"Era una bona persona"

Segons han relatat alguns testimonis, l'home vivia a la casa de tota la vida i s'hi estava sol. La seva filla el venia a veure cada dia i l'home es trobava bé de salut. "Fins i tot encara conduïa", ha explicat Gregori Donoso, que treballa en una empresa just al costat de la casa. Aquest veí ha detallat que la víctima era una "bona persona" i ha descartat que pogués estar enemistat amb ningú.

Una altra treballadora de l'empresa ha explicat que l'home -a qui afectivament li deien "l'avi"- els havia explicat que alguna vegada s'havia trobat gent dormint a la casa. "És una casa que sembla abandonada", ha justificat la dona. Per això, pensen que pot ser algú ha entrat a la casa pensant que no hi havia ningú i se l'han trobat i això pot haver provocat el trist desenllaç.