Optimisme a les estacions d'esquí per aquesta Setmana Santa

L'estació que espera acollir més esquiadors és la Molina amb 10.000 persones entre dijous Sant i dilluns de Pasqua

Les quatre estacions d'esquí gironines - La Molina, la Masella, Vallter 2000 i Vall de Núria- es mostren optimistes respecte les previsions d'ocupació per Setmana Santa. Segons ha explicat la cap comercial de La Masella, Maite Martí, les reserves d'última hora estan fent créixer fins al 80% les ocupacions a l'hotel i l'alberg de peu de pista, amb capacitat per a 730 persones. Segons ha manifestat, la previsió que per Setmana Santa no faci massa bon temps a la costa "està animant els esquiadors a pujar a pistes per fer les darreres baixades".

El primer cap de setmana han passat per les pistes de la Masella 6.870 esquiadors i la previsió és superar aquests registres a partir del dijous Sant. La Masella té oberts tots els remuntadors, 42 de les 64 pistes i disposa de 60 quilòmetres esquiables d'un domini total de 72. La neu és primavera i presenta gruixos d'entre 50 a 110 centímetres.

Pel que fa a l'estació de la Molina, a la Cerdanya, té 23 quilòmetres esquiables d'un total de 61, 22 de les 53 pistes estan obertes així com dotze dels setze remuntadors. Tant l'snow parc com la connexió amb l'estació veïna de la Masella estan oberts i també es mantenen totes les activitats que l'estació ofereix durant tot l'hivern. La responsable de màrqueting de l'estació, Marta Viver, ha explicat que aquest cap de setmana han rebut més de 4.000 esquiadors i que la previsió per als dies forts de la Setmana Santa (a partir de dijous i fins dilluns de Pasqua) és superar els 2.000 visitants per dia.

Vallter 2000 i Vall de Núria, pendents del temps

Les estacions d'esquí del Ripollès, Vallter 2000 i Vall de Núria, encaren els dies a partir de dijous Sant amb les expectatives condicionades per la climatologia. Vall de Núria espera una afluència de 9.300 visitants que podran esquiar o practicar les activitats paral·leles que s'organitzen al complex. Des del Departament de Comunicació, Ruth Bober ha explicat a l'ACN que Vall de Núria obrirà al públic totes les pistes de l'estació, un total d'onze, amb gruixos de neu primavera que van dels 50 centímetres, a les cotes més baixes, fins els 90 centímetres, a les cotes més altes de l'estació.

Segons ha explicat el director de Vallter 2000, Enric Serra, l'estació de Setcases disposa del 80% de les pistes com a zona esquiable amb uns gruixos de neu que van dels 40 centímetres al metre, a les cotes més altes. Serra s'ha mostrat confiat que les previsions que apunten a una nevada pels propers dies "ens ajudaran una mica més a tenir l'estació el màxim 'arreglada' possible".

Pel què fa a l'ocupació hotelera, a Vall de Núria han començat la Setmana Santa amb un 35%, tot i que les previsions apunten que a partir de divendres i fins diumenge, "que són els dies punta", segons ha assenyalat Bober, la xifra augmentarà fins al 80%. El director de Vallter 2000 ha explicat que l'ocupació hotelera a la Vall de Camprodon se situarà a partir de dijous al 90%.

Bones perspectives de final de temporada al Pirineu de Lleida

Els complexos del Pirineu lleidatà encaren la recta final de la temporada amb bones perspectives, ja que acumulen uns gruixos de neu suficients i d'una bona qualitat gràcies a la nevada caiguda pocs dies abans de la Setmana Santa. Per finalitzar la temporada amb bona ocupació algunes estacions d'esquí del Pirineu de Lleida han llançat promocions especials per atreure el major numero d'esquiadors possible. Les estacions de Ski Pallars (Port Ainé i Espot) per la compra de tres forfets de dia regalen una baixada amb ràfting. Ski Pallars ha començat a aplicar la tarifa de temporada baixa que és de 33 euros, mentre que durant la temporada ha estat de 35 euros.

Ricard Palou, de l'àrea comercial Ski Pallars, ha explicat que la gent que es decanti per l'esquí aquesta Setmana Santa "trobarà les estacions en molt bon estat donat que a cotes altes està nevant". Pel que fa a l'ocupació als allotjaments propis de Ski Pallars se situa sobre el 70%, xifra similar a la de la resta d'allotjaments de la comarca del Pallars Sobirà, a l'espera de les reserves de darrera hora.

Baquèira Beret encara aquesta Setmana Santa amb optimisme. L'estació es troba en plenes condicions, totes les pistes obertes i els remuntadors funcionant. Pel que fa als gruixos de neu, se situen entre els 40 centímetres i els 180.

Pel que fa a l'estació d'esquí de Boí Taüll, va tancar la temporada el passat dia 1 d'abril amb un 35% menys de forfets venuts respecte a la temporada anterior que en va vendre uns 155.000. El dia següent al seu tancament l'empresa va anunciar un ERO a un total de 90 treballadors (17 treballadors de les pistes, 9 d'oficines i 64 d'hoteleria).

En aquestes dates l'afluència d'esquiadors a les pistes depèn molt de la meteorologia i s'haurà d'esperar al dilluns dia 9, dia en què les estacions de Baqueira Beret, Port Ainé, Espot i Tavascan tanquen la temporada. Les estacions d'esquí nòrdic estaran obertes per a ús turístic.

El Port del Comte podria tancar abans del previst si continua plovent

Pel que fa a l'estació del Port del Comte, al Solsonès, per Setmana Santa comptarà amb 7 pistes obertes de les 37 que té l'estació. El seu director, Ricard Ustrell, ha explicat que se'ls fa difícil fer una previsió d'ocupació perquè "tot depèn de les condicions meteorològiques". Segons Ustrell, "si continua plovent i la pluja no es converteix en neu probablement haurem de tancar abans que acabin les festes". A més, Ustrell ha assegurat que "per aquestes dates molta gent prefereix anar a la platja i no a la muntanya".

*Reportatge elaborat per Tània Tàpia, Marta Lluvich, Laura Busquets i Mar Martí