L'Estat descarta per ara suspendre la quota d'autònoms

Montero recorda que ja hi han mesures per permetre la seva "estabilitat" i "recuperació"

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha descartat per ara suspendre el pagament de les quotes dels autònoms, tal com demana el col·lectiu.
Montero ha defensat que l'executiu de Pedro Sánchez ha posat "especial interès" a permetre que tan autònoms com pimes tinguin "estabilitat" mentre dura la crisi derivada del coronavirus i en garantir-los una "recuperació en el menor temps possible". En roda de premsa aquest dimarts després del Consell de Ministres, Montero ha recordat que ja han aprovat diverses mesures que beneficien els autònoms com la possibilitat d'ajornar sis mesos el pagament d'impostos -tres dels quals sense interessos- o de rebre una prestació per cessament d'activitat.
 
També ha dit que els autònoms que cessin l'activitat podran demanar no pagar quota a la Seguretat Social i tampoc hauran de pagar-les si fan un ERTO, en cas de tenir treballadors a càrrec. A més, Montero ha dit que podran demanar crèdits amb un aval de l'Estat del 80%, mesura aprovada aquest dimarts.

Montero ha afirmat que l'executiu anirà acompanyant l'evolució de la crisi del coronavirus amb més mesures si ho entén necessari.

L'ATA ho critica

La Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) ha lamentat la decisió de no decretar la suspensió de les quotes d'autònoms. En un comunicat, l'ATA recorda que hi ha un "clam" per suspendre la quota, i afirma que molts autònoms han hagut de tancar o han perdut moltes vendes i no podran pagar la quota sense ingressos ni liquiditat.
 
En aquest sentit, ha advertit que sense la suspensió es generaran "recàrrecs i morositat que dificultarà el cobrament de la prestació" per cessament d'activitat. L'ATA exigeix al govern de l'Estat que "no generi més confusió" als autònoms, perquè "tots pagaran la quota el 31 de març si no ho impedeix".
 
L'ATA sí que ha valorat positivament les línies de crèdit i finançament que rebran un 80% d'aval de l'Estat, que considera que facilitarà el crèdit als autònoms.