Més de 200 persones es concentren a Salt contra la violència de gènere

L'acte ha comptat amb un minut de silenci, lectura de poemes i una pregària en àrab en record de Fariba B.

  • Al finalitzar l'acte s'ha dedicat una pregària en record a la víctima © M. Estarriola
    Al finalitzar l'acte s'ha dedicat una pregària en record a la víctima © M. Estarriola
  • S'ha portat a terme una lectura de poesies al llarg de l'acte © M. Estarriola
    S'ha portat a terme una lectura de poesies al llarg de l'acte © M. Estarriola
  • Més de 200 persones s'han reunit al punt on han assassinat a Fariba B. © M. Estarriola
    Més de 200 persones s'han reunit al punt on han assassinat a Fariba B. © M. Estarriola

Representants dels grups municipals i l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, han acudit a l'acte d'avui, la convocatòria del qual s'ha difós ràpidament a través del boca-orella i de les xarxes socials. D'altra banda, la concentració, que ha tingut lloc a les vuit del vespre, ha anat acompanyada del desplegament al terra d'una pancarta de condemna als fets, sobre la qual els participants han dipositat espelmes.

Els fets s'han produït aquest matí, quan El Hassan A., veí de Salt de 53 anys, ha mort a punyalades la seva esposa, Fariba B., de 46 anys. Diversos testimonis han relatat que l'home ha fugit corrents després dels fets en direcció al carrer Major de Salt. Posteriorment s'ha entregat a la comissaria de la Policia Local del municipi, on ha quedat detingut.

La víctima deixa orfes quatre fills, que són un noi de 25 anys que està al Marroc, una noia de 20 anys i dos nens en edat escolar de 15 i 8 anys, el més petit del qual vivia amb la mare, juntament amb amics de la família. Ara des de Serveis Socials i l'escola s'està donant suport als fills del matrimoni que estan en edat escolar i a la filla de 20 anys.