De Guindos i Rato, regalen desnonaments en una paròdia de la PAH

La plataforma denuncia que no es tenen dades dels desnonaments a comarques gironines a dia d'avui

Una vintena de persones han participat en la protesta d'aquest dimarts organitzada per la PAH de Girona, durant la qual s'ha representat una paròdia d'un concurs amb el ministre d'Economia, Luis de Guindos, i el president de Bankia, Rodrigo Rato, com a hostesses. El primer feia moure el bombo i extreia el número del concursant premiat mentre que una hostessa amb estètica del programa 'Un, dos, tres' anunciava els premis: un desnonament, un desnonament doble (amb avalador inclòs) i una dació amb pagament. Aquesta última però, a instància dels dos ajudants masculins que han protestat, s'ha canviat per una execució hipotecària.

Un cop finalitzada la protesta, la portaveu de la PAH a Girona, Marta Afuera, ha explicat que les pressions que estan duent a terme estan començant a donar els seus fruits i que se'ls ha confirmat que des de l'Audiència Nacional s'està treballant amb les dades de desnonaments que encara no s'han fet públiques. Segons la plataforma, aquesta és una informació cabdal per poder saber la magnitud de la problemàtica i poder exigir solucions a les administracions.

Per altra banda, la PAH té a dia d'avui coneixement de 300 propietaris afectats, un 75% dels quals tenen hipoteques tancades amb Bankia, un percentatge que, segons Afuera, indica "la bestiesa d'hipoteques escombraria" que aquesta entitat en concret va arribar a donar.