La Policia Local de Banyoles ja porta 87 sancions per incomplir el confinament

Membres de l'AMPA han donat mascaretes a l'hospital Josep Trueta

Des que es va decretar l’estat d’alarma davant l’alerta sanitària generada pel coronavirus, els agents de la Policia Local de Banyoles (Pla de l'Estany) han obert un total de 87 expedients sancionadors contra ciutadans que incomplien la restricció de moviments que estableix el mateix decret.

Des que es va publicar el decret aquesta setmana s’han intensificat els controls de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra en diferents punts, juntament amb el cos d’Agents Rurals, per garantir que la ciutadania respecti les ordres dictades pel governs de l’estat i de la Generalitat.

L’alcalde Miquel Noguer ha tornat a insistir en la necessitat que “tots plegats limitem els moviments als estrictament necessaris i imprescindibles, malgrat ens pugui semblar contradictori en alguns casos”. En aquest sentit, l’alcalde ha subscrit la petició que avui ha fet pública el personal sanitari del Centre d’Atenció Primària de Banyoles i ha destacat que “en aquest punt pensem que seria important que s’adopti la mesura que proposa des de fa dies el govern de la Generalitat per al confinament de Catalunya”.

D’altra banda, Noguer ha reiterat l’“agraïment més sincer de la ciutat a totes aquelles persones i col·lectius que desinteressadament estan oferint la seva col·laboració en aquests moments”, tant a aquelles empreses i entitats que han fet donacions econòmiques, com és el cas de les associacions de mares i pares d’alumnes de les escoles de Banyoles que, juntament amb les de la resta de la comarca han fet una aportació a l’hospital Josep Trueta per a la compra de material, o donacions de materials, com el que han fet diferents empreses o el Gremi de Perruquers del Pla de l’Estany. També a totes aquelles persones que s’han ofert voluntàries per cosir mascaretes o col·laborar i que s’estan coordinant des de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal o als instituts de secundària de Banyoles que s’han ofert també per imprimir mascaretes.