Figueres assumeix la distribució de 1.300 targetes moneder als alumnes amb beca menjador

El repartiment es farà domicili per domicili

L’Ajuntament de Figueres assumeix la distribució de 1.300 targetes moneder als alumnes beneficiaris d’una beca menjador.

A partir d’avui, des de l’Oficina Municipal d’Atenció a la Ciutadania (OMAC) es posaran en contacte amb les famílies beneficiàries per informar-los i gestionar el lliurament al domicili. Aquest es farà a través del personal de Serveis Socials, la Guàrdia Urbana i els Conserges de l’Ajuntament. Les famílies no s’han de moure de casa.

Aquesta mesura és fruit del treball dels Departaments d’Educació i Treball, Afers Socials i Famílies per donar compliment a allò que s’estableix a l’article 8 del Reial Decret Llei 7/2020, de 12 de març, pel qual s’adopten mesures urgents per respondre a l’impacte econòmic del COVID-19.

L’objectiu del sistema de targetes moneder a què s’ha fet referència és garantir als menors amb necessitats socioeconòmiques, beneficiaris d’ajuts de menjador en els nivells educatius de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria, la continuïtat d’aquests ajuts durant el temps que els centres educatius romanguin tancats com a mesura per a la prevenció i el control de la infecció pel SASRS-CoV-2.

D’entrada la targeta moneder estarà carregada amb els àpats corresponents al servei de menjador dels dies que, inicialment, resten tancats els centres educatius. La càrrega està feta a raó de 4€/dia/infant per als beneficiaris, corresponents a un àpat per cada dia lectiu que romanguin tancats els centres educatius. Hi ha la possibilitat de recarregar més diners en cas que les mesures de tancament de les escoles i dels centres oberts es perllonguessin més enllà del període actualment estipulat. Aquesta recàrrega es farà automàticament. Per tant, els usuaris no han de llençar ni inutilitzar la targeta quan s'hagi fet servir. Les targetes es poden fe servir en qualsevol establiment tot i que només s’haurien d’utilitzar per comprar aliments. No hi ha un import màxim temporal de despesa, més enllà del saldo màxim amb el què han estat carregades. No cal operativa prèvia per activar l’ús de la targeta.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó explica que  ‘amb aquesta mesura es vol garantir que les famílies vulnerables tinguin cobertes les seves necessitats durant aquest episodi de crisi del COVID-19. Creiem que per evitar desplaçament, la forma més eficaç d’entrega sigui domicili per domicili. Per aquest motiu, volem agrair especialment la tasca dels treballadors de l’ajuntament que faran aquesta distribució que ha començat avui’.