Sílvia Paneque proclamada nova primera secretària de l’Agrupació de Girona del PSC

La socialista ha estat escollida després de presentar-se en una candidatura única

Després de ser proclamada Primera Secretària de l’Agrupació amb el vot majoritari dels militants gironins, Sílvia Paneque s’ha adreçat als seus companys i companyes i ha reivindicat l’acció política al servei de les persones. “Avui, hi ha una doble oportunitat que no hem de deixar d’escoltar: les persones necessiten el socialisme i el nostre partit necessita més que mai les persones. Estem davant d’un moment difícil. Però també som en un moment d’oportunitat, d’esperança i, fins i tot, d’utopia”, ha manifestat Paneque. La nova Primera Secretària ha apel·lat al treball intens de tots els afiliats per arribar al conjunt de la societat des de l’esquerra socialista i ha remarcat que “el PSC pot tornar a ser un partit de govern si aprofita les oportunitats i obre un diàleg sincer amb el conjunt de la ciutadania”. La regidora socialista ha acabat el seu discurs demanant el suport de tots els afiliats de l’Agrupació per iniciar una nova etapa amb forces renovades i amb un nou equip de persones per liderar el PSC de la ciutat de Girona i la majoria de pobles del Gironès. Una proposta d’executiva que també ha rebut el suport majoritari de la militància.

Nova executiva

Sílvia Paneque estarà acompanyada en la nova executiva de la fins ara Primera Secretària, Glòria Plana, que ocuparà la vice-primera secretaria. El regidor de Quart David Maldonado serà el secretari d’organització de l’Agrupació, mentre que el regidor de Girona Xavier Amores ocuparà la secretaria d’acció política i coordinació municipal. També s’incorporen a l’executiva gironina Marc Lamuà com a secretari d’implantació i formació, el cap de llista de Sarrià de Ter Roger Casero com a secretari d’acció territorial, Joan Quer com a secretari de moviments socials, Manel Nadal com a secretari de relacions institucionals, Marc Carreras com a secretari de justícia i habitatge, Noèlia Valverde coma secretària d’igualtat; Josep Duran com a secretari d’acció electoral, Maite Guerrero com a secretària d’entitats i associacions i la fins ara president de l’Agrupació Amèlia Barbero que serà la secretària de coordinació de barris. A més, l’executiva també incorpora nous militants a les 8 vocalies sectorials. Pia Bosch també formarà part de l'executiva com a cap del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Girona.

Empresària i emprenedora

Sílvia Paneque té 39 anys i és llicenciada en Ciències Químiques per la UdG. En les passades eleccions municipals Pia Bosch va incorporar-la al número 6 de la llista i és regidora a l’Ajuntament de Girona des del juliol del 2011. També forma part de l’executiva de l’Agrupació des de finals del 2009 com a secretària de comunicació. Actualment és sòcia-fundadora i gerent de Vinico Servicios del Embotellado SL, empresa dedicada a la fabricació i venta de taps de suro. És consultora de sistemes de gestió de la qualitat. Des de 2003 responsable d’implantació i manteniment del SICTED (Sistema Integral de calidad turística en destino) i de la Q de Qualitat en Alameda Palacete. Administradora de la societat Surochem, SL, empresa dedicada a la recerca de noves aplicacions del suro. Paneque està casada i té 3 fills.