Font confia que l'Estat mantingui 'els nivells' que tenia l'aeroport de Girona el 2011

El director general de Transport del Govern creu que hi ha "marge" per buscar "solucions" en cas que les taxes augmentin

Amb més de seixanta rutes programades, Font preveu que aquest estiu sigui una bona temporada per l'aeroport situat a Vilobí d'Onyar. Abans, però, caldrà saber els continguts dels pressupostos de l'Estat i si hi haurà un augment de taxes. Per això Font es mostra caut quan se li pregunta si creu que l'Estat rectificarà i tornarà a situar l'aeroport de Girona als nivells del 2011, després que fa uns dies se sabés que Aena havia canviat la seva categoria i l'havia apujada un esglaó, comportant així un augment de les taxes de viatgers.

El que hi ha de moment són "expectatives", ha dit i ha recordat que el diputat Pere Macias li ha confirmat que dimarts hi poden haver "bones notícies" sobre aquesta qüestió. A banda de si l'aeroport es manté en la categoria que tenia l'any passat, també faltarà veure quin serà el creixement de les taxes dels aeroports en funció dels nivells. Sobre aquesta qüestió, el director general de Transport i Mobilitat es mostra optimista i considera que hi ha "marge" per poder treballar, en cas que les notícies no siguin del tot bones. "Hem d'esperar veure quin nivell tenim i després buscar solucions", ha dit. I ha afegit que "hi ha moltes possibilitats de mantenir els nivells que estem en aquests moments".

Treballar per mantenir les rutes

Font s'ha compromès a "fer tot el possible" per mantenir l'oferta que hi ha ara, fins i tot si l'Estat decideix augmentar les taxes de l'aeroport de Girona, un fet que posaria en perill l'acord amb Ryanair assolit el novembre passat, on la companyia irlandesa va deixar clar que el podria trencar si hi havia un augment de taxes. Fa pocs dies, les institucions representades a l'AGI, l'associació que promou l'activitat de l'aeroport, van demanar a l'Estat que no apugés les taxes per garantir la continuïtat de Ryanair.

Pel director general de Transport i Mobilitat, és important que s'imposi la "calma" sobretot entre els empresaris turístics que han de confiar que el Govern i les institucions gironines faran tot el possible per "resoldre aquelles situacions que puguin posar en risc o fer pedre algunes destinacions".

Aquest matí, Ricard Font ha assistit a la inauguració de la XXIV Fira del Vaixell d'Ocasió a Empuriabrava.