Vergés diu que primer utilitzaran els tests ràpids en la gent gran i els sanitaris

La consellera no descarta cap tipus d'ajuda, tampoc la de l'exèrcit

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha indicat que no té el compromís clar del ministre de Sanitat que els tests ràpids arribin a Catalunya abans de dijous. En qualsevol cas, ha indicat a Ràdio 4 que ja estan treballant per establir una priorització, que dependrà molt de la quantitat de proves que arribin.
Ha remarcat que hi ha col·lectius vulnerables, les residències de gent gran i els mateixos professionals sanitaris que "és important poder fer-los les proves ràpid i poder sectorialitzar bé i talllar cadenes de transmissió que es puguin crear". En preguntar-li per la col·laboració de l'exèrcit, la consellera ha assegurat que no descarta cap ajuda. "Tot el que necessitem ho anirem organitzant, i si cal demanarem ajuda", ha dit.
 
Vergés ha avisat que aquesta setmana serà complicada, però el sistema ja ho preveia, i tots els hospitals estan preparant-se aplicant els seus plans de contingència. Ha assenyalat que no sap quan s'arribarà al pic, però en tot cas ha advertit que quan comencin a baixar els contagis encara hi haurà per davant setmanes difícils, perquè les persones que entren a la UCI s'hi estaran molts dies.