Salt aprova el pla d'ajust per liquidar amb crèdit els 4,3 MEUR que deuen a proveïdors

L'alcalde destaca que la mesura permet començar de zero i dóna oxigen a les finances municipals

El regidor d'Hisenda, Albert Casellas, ha exposat al ple extraordinari d'aquest divendres el Ple d'ajust que han elaborat per poder accedir el Fons per al pagament de proveïdors proposat pel Departament d'Hisenda. Segons Casellas, aquest pla que estableix les previsions econòmiques de l'Ajuntament de Salt per als pròxims anys i com pensen fer front a la situació econòmica, és el que ja tenien previst des del consistori seguint línies d'austeritat i contenció de la despesa.

Casellas també ha afirmat que aquesta mesura proposada per l'executiu espanyol dóna "oxigen" a l'Ajuntament de Salt que no arrossega el deute a proveïdors que tenia a finals de l'any passat. Tot i que després caldrà tornar els diners amb un interès del 5%, Casellas ha afirmat que són unes condicions de crèdit immillorables i que no podrien trobar en cap entitat bancària. A més, recorda que el termini per tornar-ho és de 10 anys -amb els 2 primers de carència- i que fins i tot es pot anar amortitzant crèdit abans per escurçar el temps de pagament.

Gairebé tots els grups de l'oposició han estat d'acord amb la mesura. Hi han votat a favor els regidors de l'equip de govern -CiU-, els del PSC, els dos regidors no adscrits, PxC i el PP. La regidora d'IpS -el portaveu s'ha excusat i no ha pogut assistir al ple- s'ha abstingut. Els regidors han valorat que es pugui aconseguir liquiditat i donar un respir a les finances de l'ajuntament però també han reivindicat una millora en el finançament municipal.