Les càmeres de Trànsit mostren unes carreteres desertes a la Costa Brava

Al migdia no s'observava ni un sol conductor circulant

Les càmeres del Servei Català de Trànsit (SCT) mostraven un aspecte inusual aquest migdia respecte altres dies fora del confinament decretat pel coronavirus.

Les vies que uneixen els principals municipis de la Costa Brava apareixien sense vehicles el dia que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha advertit als presidents de les comunitats que pensa allargar el confinament quinze dies més.

La C-65, la C-31 i la C-66 mostraven un aspecte fantasmagòric al seu pas per Platja d'Aro, Palamós, la Bisbal d'Empordà o Cassà de la Selva.

Es queden a les segones residències

A diferència de la setmana passada, aquest divendres i dissabte s'ha vist "molt menys moviment" a les segones residències, tant a la costa com a la muntanya. El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, explicava que moltes persones han optat per quedar-se en aquesta segona residència a fer el confinament.

El mateix ha passat als municipis de la costa del Baix Empordà. En aquest cas, el president del consell comarcal, Joan Loureiro, explicava que "per sort" no s'han repetit les imatges de divendres passat. "La gent ha pres consciència", remarca.

Amb tot, els alcaldes d'aquestes poblacions recordaven que tenen un sistema sanitari pensat "per la gent que resideix tot l'any", i que ara per ara hi ha un nombre d'habitants "molt superior" al normal.