Clam al Baix Empordà per aturar les obres ''no urgents'' i així evitar contagis per coronavirus

El Consell Comarcal denuncia manca de condicions higièniques dels treballadors

Malestar dels alcaldes baix-empordanesos per les obres que es continuen fent en municipis de la comarca i que comporten que diversos treballadors no respectin les mesures imposades per l'estat d'alarma, com a conseqüència de la feina que desenvolupen.

Des del Consell Comarcal reclamen que s'aturin aquests treballs menys urgents, per evitar posar en risc tant als propis treballadors, com a la resta de persones. Les queixes van dirigides especialment en obres com cases i o altres habitatges que se segueixen construint, i que bona part d'ells són segones residències.

Uns treballs que es fan en moltes ocasions sense tenir en compte les precaucions que obliga a tenir el coronavirus i que s'exigeix a la resta de la població. En aquest sentit, el president del CCBE, Joan Loureiro, es queixa que molts dels empleats van a establiments petits que poden estar oberts o a supermercats sense les mesures de seguretat adequades, fet que incrementa el risc de contagi.

"Igual van a grans superfícies amb molta gent o a d'altres comerços d'alimentació petits i això no pot ser, i menys quan els estem dient als nostres veïns que no surtin al carrer", assenyala Loureiro. Per això, considera que s'hauria de fer un "exercici de civisme", malgrat que "sigui complicat" per al treballador.

Reclama més explicacions de les ajudes

El president del Consell Comarcal del Baix Empordà reconeix que es tracta "d'un esforç econòmic important" per a aquestes empreses, que en moltes ocasions són petites constructores. Per això, Loureiro demana que el govern espanyol "expliqui molt bé" quines ajudes es podria donar per tal de pal·liar el cop.

Loureiro recorda que es tracta d'una qüestió de salut "per a la persona que està treballant i també per la resta". "Hem de fer un esforç tots. Pensem que ha de primer la salut i la responsabilitat de tots ha de ser quedar-nos a casa". Amb tot, el president del CCBE reconeix que és veritat que per al treballador "és un daltabaix", però creu que les construccions s'haurien d'aturar almenys quinze dies o un mes.