Girona anul·la el bitllet senzill i no deixa pagar el bus en efectiu durant el confinament

Reclama el confinament total i interromp el servei de deixalleries mòbil

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha demanat avui al conjunt de la ciutadania que, davant de l’inici del cap de setmana, tothom mantingui el confinament i es quedi al seu domicili, i que no hi hagi moviment de gent ni vehicles cap a segones residències.

Tampoc cap a qualsevol altra destinació, ni tan sols per anar-hi a passar el dia o unes hores. En aquest sentit, recorda que des de la Policia Municipal de Girona s’està sancionant a les persones que es desplacen en grup o sense justificació, motiu pel qual ahir a Girona es van posar 80 denúncies més a qui incomplia aquesta restricció. També es multarà tothom qui comparteixi un vehicle privat, excepte que hi hagi un motiu justificat o bé es tracti d’un servei d’emergències.

Pel que fa al transport públic, a partir de demà s’anul·larà el bitllet senzill i es deixarà de cobrar en efectiu als busos urbans, de manera que només s’hi podrà pujar amb alguna de les targetes multiviatge existents. Són una excepció els autobusos interurbans de les línies L3, L4 i L6, en què sí que es podrà pagar en efectiu.

En qualsevol cas, tant la compra de les targetes com la recàrrega no es podrà fer al bus, sinó que s’haurà de fer als estancs que ofereixin aquest servei. A més, el consistori també ha determinat que les targetes caducades mentre duri el període d’excepcionalitat continuaran sent vàlides.

Seguint amb les mesures en l’àmbit del transport públic, a partir de dilluns se suprimirà la L10, que uneix Fornells amb l’estació d’autobusos, per optimitzar els serveis bàsics de TMG ja que des de les restriccions gairebé no hi havia usuaris.

Per ara, l’Ajuntament de Girona ha decidit anul·lar també els serveis de deixalleria mòbil als barris i tancar les deixalleries fixes, per evitar desplaçaments que no siguin imprescindibles. Tot i així, es manté el servei de recollida de mobles i altres voluminosos, sempre que s’efectuï una trucada prèvia al 972 244 400. En el cas dels cementiris, aquests quedaran tancats al públic però se seguiran fent inhumacions, mantenint les mesures de seguretat adequades.

D’altra banda, es continua treballant en la preparació del Pavelló Municipal de Palau II com un espai per a les persones sense sostre de cara a la setmana vinent, i avui voluntaris de Protecció Civil ja han estat prenent mides de l’equipament. En aquest sentit, l’Ajuntament de Girona ha fet una crida a empreses o particulars que puguin cedir material de llit com llençols, mantes o coixins, perquè estiguin disponibles quan el pavelló entri en servei.

Quant a tasques de voluntariat davant la situació actual, el consistori ha rebut oferiment de col·laboració per part de diversos ciutadans i ciutadanes, que s’estan derivant cap a entitats del tercer sector amb l’objectiu que puguin col·laborar en els preparatius i repartiment de productes de primera necessitat.

Finalment, el personal de la Secció de Joventut de l’Ajuntament de Girona continua prestant servei al jovent de manera virtual, coordinant l’atenció als usuaris i usuàries, i mantenint les tasques d’orientació en aspectes personals i laborals. Tant L’Estació Espai Jove, com El Güell Espai Jove i Els Químics Espai Jove destaquen la necessitat que els joves segueixin les activitats encara que es facin per via telemàtica, ja que es tracta d’un col·lectiu particularment sensible davant l’obligatorietat del confinament.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’atenció ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.