Confirmen vuit casos nous de coronavirus a la Garrotxa i ja en sumen disset

Tretze són de personal sanitari

Tretze dels disset afectats per coronavirus a la Garrotxa són professionals sanitaris. La Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa ha confirmat aquest divendres vuit casos nous, tots de treballadors.
Entre els disset pacients, n'hi ha dos que estan ingressats i dos pacients que han donat positiu al test per detectar la COVID-19. La Fundació remarca que, des de fa uns dies i segons indica el protocol, només es fa el test als professionals i a pacients que presentin una simptomatologia greu. També informen que s'estan seguint les mesures que indica el protocol. La Fundació ha adoptat mesures noves en relació a l'atenció.
 
A partir de dilluns 23 de març l'activitat de l'atenció primària es concentrarà als CAP de Sant Joan les Fonts i Sant Esteve d'en Bas i es mantindrà només l'atenció pediàtrica en el seu horari habitual al consultori de Sant Feliu de Pallerols. Així, tanquen els ambulatoris de Castellfollit de la Roca, La Canya-Vall de Bianya i Les Planes d'Hostoles.

L'objectiu d'aquestes mesures és concentrar el màxim el nombre de professionals i poder continuar atenent les urgències i les visites i proves no ajornables en aquests CAP.

Les urgències hospitalàries s'han reduït més de la meitat aquestes darreres hores. La Fundació subratlla que les indicacions de les autoritats sanitàries en relació a la població estan ajudant a gestionar el dia a dia de l'atenció sanitària a la comarca.