Guanyem Girona denuncia l'activitat laboral a oficines, obres i fàbriques durant el confinament

Demana la suspensió d'obres i que l'Ajuntament sol·liciti el cessament d'activitat

Guanyem Girona demana que tota aquella activitat laboral que no sigui “absolutament imprescindible per combatre el coronavirus i que no permeti seguir amb les directrius de les autoritats sanitàries” s’aturi.

El principal partit a l’oposició veu “il·lògic” que es facin crides a autoconfinar-se “mentre hi ha fàbriques, polígons industrials, oficines i obres que continuen treballant a tot ritme, sense respectar el distanciament social ni garantint les mesures mínimes de seguretat requerides pels experts.” Per aquest motiu, Guanyem Girona emplaça el govern gironí a prendre la iniciativa i a demanar directament a les empreses que no compleixin amb aquests requisits que cessin l’activitat fins que se superi la crisi.

El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Girona, Lluc Salellas, ha assenyalat que “la comunitat mèdica reclama insistentment extremar les mesures i adverteix que el confinament no té sentit si milers de persones continuen desplaçant-se i relacionant-se als seus llocs de treball com si res.” Salellas ha subratllat que el sistema sanitari es troba “cada vegada més estressat” i ha recordat que els experts demanen “extremar les mesures” per aconseguir que es desaccelerin els casos de covid-19 i habitar el col·lapse hospitalari.

El decret d’estat d’alarma emès pel govern espanyol permet que les persones puguin dirigir-se al seu lloc de treball de manera habitual. Per aquest motiu des de Guanyem entenen que els ajuntaments no tenen potestat per obligar les empreses a tancar tot i que apunten que es poden fer requeriments per suspendre obres o demanar els cessament de l’activitat tal i com ha fet l’Ajuntament de Barcelona.

D’altra banda, des de Guanyem Girona també han celebrat que, a partir de dilluns i seguint les demandes dels sindicats i de grups de treballadors, el govern gironí hagi accedit a revertir la directriu que obligava a una tercera part dels treballadors de cada àrea del consistori a assistir al seu lloc de treball. “Creiem que és un pas en la direcció correcte perquè enteníem que era innecessari agrupar persones al mateix lloc quan la majoria són feines que es poden realitzar de forma telemàtica”, ha explicat Salellas.