Els tallers mecànics podran obrir per reparar avaries dels vehicles de transport de mercaderies

El Gremi del Motor rebutja aquesta mesura

Els tallers mecànics podran obrir les portes per reparar avaries dels vehicles dedicats al transport de mercaderies i així garantir l'abastiment de productes a la població.
Així ho recull una ordre del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana publicada al BOE aquest divendres, que també autoritza als establiments "d'activitats connexes de venda de peces i accessoris amb venda directa als tallers de reparació" a donar servei, tot i que sense poder obrir al públic general. El president de Fecavem i del Gremi del Motor, Jaume Roura, s'ha mostrat molt crític amb la decisió del govern espanyol i alerta que pot suposar un "risc molt perillós".
 
Ha assegurat que "és un error" ja que els operaris treballen molt junts sense poder respectar el metre de distància que demanen les autoritats per evitar contagis del Covid-19. Roura ha destacat la necessitat que només s'hi adrecin aquells usuaris amb casos que realment siguin "urgències". "Si es recomana no sortir i els cotxes no poden circular, no poden haver-hi avaries", ha conclòs.

L'ordre del BOE recull expressament que els treballadors d'aquests negocis s'hauran de protegir adequadament per evitar els contagis de la covid-19.

Dues persones al mateix vehicle

D'altra banda, el govern espanyol també permet que en el transport de mercaderies per carretera viatgin dues persones en la cabina d'un mateix vehicle "quan sigui necessari" pel tipus de transport que efectuen i que, de ser així, deixa clar que els ocupants han d'anar degudament protegits.