El segell musical independent 'Bankrobber' celebra el seu 10è aniversari

Els grups 'Le Petit Ramon', 'Esperit' i 'Guillamino' han actuat en un concert al Teatre Mundial del municipi

'Bankrobber' va néixer l'any 2002 entre Barcelona i la Bisbal d'Empordà. Aquest segell musical, que té com a logotip una estrella de cinc puntes vermella, ha estat la casa de grups catalans tant reconeguts com Mazoni, Sanjosex, Guillamino, Le Petit Ramon, El Chico Con La Espina En El Costado, El Petit de Cal Eril, Esperit!, Els Surfing Sirles, Sanjays o Isaac Ullam. Tal i com detallen els seus quatre creadors, el segell va sortir per "amor a la música" compaginant "il·lusió, creativitat i esforç" per donar a conèixer artistes independents.

Mitjançant un "tracte personal" i un model de "proximitat" els autors d'aquesta entitat musical han treballant i continuen treballant conjuntament amb els diversos artistes perquè "cada cançó arribi en les millors condicions" a les orelles del públic. A més de ser un segell discogràfic i una editorial musical, 'Bankrobber' és una oficina de 'managment' que organitza cicles, festivals o espectacles. Fins i tot porten a terme produccions.

Un cap de setmana "musical"

Per celebrar el desè aniversari del segell, els impulsors d'aquest projecte han organitzat durant aquest cap de setmana un conjunt de concerts amb tots aquells artistes "no bisbalencs" que formen part del segell discogràfic. "Com de grups bisbalencs en tenim uns quants, varem decidir portar-hi tots els altres" ha assegurat un dels creadors de l'empresa, Xavier Riembau. Aquest impulsor ha detallat que era una "gran alegria" poder tornar al municipi que els va veure néixer per mostrar "tot el seu recorregut". "Hem intentat trobar el millor espai per a cada un dels artistes" ha assegurat Riembau. Per altra banda, el creador ha comentat que tot i la crisi econòmica el segell continuarà "treballant per donar a conèixer nous artistes catalans".

Un segell "de refèrncia"

El cantant de 'Le Petit Ramon', Ramon Faure, ha destacat que 'Bankrobber' és un segell "de referència" perquè, segons el cantant, els propis creadors de la discogràfica "estimen la música". Faure ha detallat que es troba molt còmode treballant amb 'Bankrobber' i ha comentat que entre els components del grup i els empresaris de la discogràfica existeix una relació d'amistat molt forta. "Et pots fiar d'ells i això, en aquest món de xoriços, és una gran sort", ha assegurat el cantant.

En concret, el segon concert organitzat per aquest segell ha comptat amb les actuacions de 'Esperit!', 'Le Petit Ramon' i 'Guillamino'. Durant més de quatre hores, el centenar de persones que han omplert el Teatre Mundial de la Bisbal d'Empordà han vibrat amb les cançons de tres grups de música independent en estat pur.

Les cançons electròniques i acústiques de Mau Boada al capdavant d''Esperit!' ha estat el primer de sortir a l'escenari. Posteriorment, el públic s'ha volcat amb la barreja de tendresa i caràcter de 'Le Petit Ramon' i les lletres sorprenents i enginyoses de 'Guillamino'.

El segell musical té previst posar punt i final a aquest cap de setmana de celebracions musicals amb un últim concert a l'hotel Mar de Tasmània de la Bisbal d'Empordà on actuarà 'El chico con la espina en el costado' i un grup sorpresa que els organitzadors no han volgut desvelar.