El Centre Cultural La Mercè de Girona farà classes telemàtiques als alumnes

Ha decidit no suspendre l'activitat

El Centre Cultural La Mercè de Girona mantindrà la seva activitat durant el confinament decretat arran de l'estat d'alarma. Tant l'Aula d'Escriptura com l'Escola Municipal d'Art faran les classes als seus alumnes de manera virtual.
En el cas de l'Aula d'Escriptura, els professors faciliten la matèria a través del correu electrònic per tal que puguin continuar amb les tasques del curs. Els escrits es corregeixen i comenten de forma interactiva entre els alumnes i els docents a través de mitjans telemàtics. En relació a l'Escola Municipal d'Art els professors proposen projectes a través de la xarxa als estudiants. A més, el 21 de març en motiu del Dia Mundial de la Poesia l'Aula d'Escriptura hi participarà amb una lectura de poemes.
 
A mode d'exemple, destaca el taller de dibuix, on una de les activitats que es duran a terme és 'Fem un cafè?', en què es demana als alumnes que utilitzin aquesta beguda com a tinta per pintar. El taller de joieria ha proposat un 'Diàleg visual' en què es convida l'alumnat a crear imatges amb elements quotidians que dialoguin amb les de la resta de companys, sota un tema relacionat amb el que estan vivint des de l'inici del confinament. I tot plegat, a través de la xarxa.

Des de l'Ajuntament de Girona s'anima a la ciutadania a participar en activitats culturals a través d'internet. En aquest sentit, el el regidor de Cultura del consistori, Carles Ribas, ha apostat per fomentar el treball interactiu i les classes virtuals "sempre que sigui possible". "Estiguem al costat de la gent per superar aquests moments tant durs que ens està tocant viure”, ha destacat.

Dia Mundial de la Poesia

En motiu del Dia Mundial de la Poesia, del proper 21 de març, l'Aula d'Escriptura ha organitzat una lectura d'aquest gènere literari per al seu alumnat. La idea és que ells mateixos s'enregistrin mentre reciten des de casa. Els vídeos es compartiran a través de les xarxes socials de La Mercè.

La iniciativa és una alternativa a la col·laboració que l'Aula d'Escriptura havia de fer en l'acte commemoratiu de l'efemèride previst pel mateix dia, en què l'alumnat havia de llegir el seu poema, i que ha quedat suspès pel coronavirus.
 
L'esdeveniment estava organitzat conjuntament pel Centre de Normalització Lingüística de Girona, els Amics de la UNESCO de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i amb la col·laboració de la Fundació Astrid 21.