Madrenas pronostica una setmana vinent ''molt difícil'' i ''complicada'' a nivell sanitari

L'Ajuntament de Girona deixarà de cobrar 3 MEUR arran de les mesures contra el coronavirus

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha pronosticat avui que en el transcurs de la propera setmana es viuran moments "molt difícils" i es preveu un "col·lapse" a nivell sanitari. La batllessa ha apuntat que "cada dia serà pitjor que l'anterior" i es registrarà "un pic" de persones que donaran positiu per coronavirus.

No obstant, des del consistori garanteixen el funcionament dels serveis bàsics i han treballat en diversos escenaris per tal de mantenir-los. Aquests fan referència al servei de recollida d'escombraries, atenció a les persones vulnerables i la gent gran, neteja de la ciutat i agents de la Policia Municipal, entre d'altres. Amb tot, Madrenas confessa que és possible que alguns d'aquests treballadors esdevinguin positius de covid-19 i anuncia que una retallada en la plantilla pot suposar una reducció de serveis, però en cap cas la seva completa eliminació.

Entre les accions que s'han aplicat fins a data d'avui des del consistori per a fer front a la contenció del virus i altres mesures a nivell fiscal, l'Ajuntament ho ha comptabilitzat en aproximadament 3 MEUR que deixaran de cobrar.

Nou espai pels sensesostre

Girona manté obert els espais de La Sopa i l'antic edifici de la UNED on s'acullen a diverses persones sensesostre però Madrenas ha comentat la possibilitat que la xifra de gent sense llar que arribi a la ciutat o que es detectin pels carrers pot incrementar-se. De ser així, l'Ajuntament treballa per habilitar el pavelló de Palau-2 com a nou espai per acollir-los, on hi podrien viure confinats fins finalitzar l'estat d'alarma i tindrà una capacitat de 80 persones.

A nivell sanitari l'Ajuntament resta a l'espera de que Salut sol·liciti nous espais on confinar-hi a persones amb necessitats mèdiques. És per això que han decidit posar a la seva disposició qualsevol dels equipaments municipals existents i cap la possibilitat de fer un hospital de campanya.

153 persones sancionades

En els darrers dos dies la Policia Municipal de Girona ha sancionat a un total de 153 persones que havien infringit el confinament decretat per l'estat d'alarma. D'altra banda, no ha estat necessari realitzar cap detenció, malgrat algunes persones han reaccionat de forma "agressiva" davant les peticions dels agents de confinar-se o en ser sancionades, segons ha avançat l'alcaldessa. És per això que ha volgut enviar un missatge als ciutadans pregant-los que "mantinguin la calma".