Mor una dona a mans d'un home a Salt en un presumpte crim sentimental a ple dia i al carrer

L'home l'ha arraconat davant de l'entrada d'un habitatge

  • Un grup de curiosos s'ha aplegat al carrer on han passat els fets © M. Estarriola
    Un grup de curiosos s'ha aplegat al carrer on han passat els fets © M. Estarriola
  • Aquesta és l'entrada on han tingut lloc els fets © AG
    Aquesta és l'entrada on han tingut lloc els fets © AG
  • Restes de l'atac © ACN
    Restes de l'atac © ACN

El Hassan A., veí de Salt de 53 anys, detingut per la mort aquest dilluns al matí de Fariba B., de 46 anys, a Salt, al Gironès, havia escrit una carta de confessió dels fets per a la policia i una altra per als fills, segons ha pogut saber l'ACN. Diversos testimonis han relatat que l'home, que hauria clavat cinc punyalades a la dona, la seva parella sentimental, ha fugit corrents després dels fets en direcció al carrer Major de Salt. Posteriorment s'ha entregat a la comissaria de la Policia Local del municipi, on ha quedat detingut. L'agressor no té antecedents per violència de gènere, però el 5 de maig havia posat una denúncia a la dona per separació perquè havia marxat de casa.

Els fets han tingut lloc cap a 2/4 de 10 del matí davant del número 35 del carrer Doctor Castany de Salt. No ha transcendit la relació dels implicats amb el domicili, però diversos testimonis han relatat a l'ACN que l'home ha esperat la dona al carrer, i que quan ha arribat li ha clavat cinc ganivetades.

En un primer moment l'home ha fugit corrents en direcció cap al carrer Major del municipi, i posteriorment s'ha entregat a la policia local, on ha quedat detingut. La policia ha arribat immediatament al lloc dels fets, on ha trobat la dona amb una gran hemorràgia. Ha estat traslladada amb urgència a l'hospital Santa Caterina, però l'equip mèdic no ha pogut fer res per salvar-li la vida.

Fonts de la investigació apunten a que el crim podria haver estat força premeditat. Si més no l'agressor havia escrit una carta de confessió per a la policia i una altra per als fills que tenia en comú amb la víctima.

Les mateixes fonts indiquen que no consten antecedents ni denúncies prèvies per violència de gènere a l'home, però ha transcendit que el 5 de maig va presentar una denúncia per separació contra la dona perquè havia abandonat el domicili que compartien.

Està previst que l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, faci una compareixença a dos quarts de dues del migdia per valorar els fets.

Actualització 14:35

Segons ha informat l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, la víctima ha resultat ser la muller de l'agressor, el qual l'ha atacat al mig del carrer Doctor Castany a dos quarts de deu d'aquest matí arraconant-la a l'entrada d'un habitatge. Agents de la Policia Local han traslladat amb el cotxe patrulla a la víctima a l'Hospital Santa Caterina després d'observar la gravetat de les ferides i la proximitat del centre sanitari. Malauradament la dona ha mort de camí a l'hospital.

La parella, que es trobava en tràmits de divorci, tenien quatre fills en comú, tres d'ells residents a Salt; dos nois de 8 i 15 anys, una noia de 20 anys i el més gran de 25 que actualment resideix al Marroc. Pineda ha assegurat que els tres fills residents al municipi ja estan rebent les atencions dels Serveis Socials que ja han assegurat que no disposen de cap altre xarxa familiar i que a partir d'ara se'n faran càrrec.

L'alcaldessa, qui ha condemnat amb duresa els fets succeïts, també ha confirmat que la víctima va ser atesa el setembre de 2008 pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Salt al detectar-se que patia maltractament psicològic. Pineda ha comentat que es va assessorar legalment a la víctima perquè pogués emprendre accions legals contra el seu marit però que al final va decidir no presentar denúncia.

En aquests moments el detingut està prestant declaració davant dels Mossos d'Esquadra.