Esglésies d'arreu de Catalunya toquen les campanes pel coronavirus

La Conferència Episcopal Espanyola demana que els confinats preguin pels afectats

Esglésies d'arreu de Catalunya han tocat les campanes a les dotze del migdia, l'hora de l'Àngelus, per convidar a pregar les persones que estan confinades a casa en el marc de la crisi del coronavirus.

La iniciativa ha estat de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i en diversos llocs es farà diàriament mentre duri l'estat d'alarma. Un dels col·lectius que s'hi ha adherit és la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya. Tarragona, Girona o Mollerussa han estat alguns dels indrets on s'han fet sonar les campanes.

La CEE ha convidat, entre d'altres, a pregar pels malalts contagiats pel virus, pel personal sanitari i els equips d'emergències, per les persones de risc, pels que viuen aquesta situació d'emergència “en soledat”, pels sense llar, per les diverses autoritats públiques i pel col·lectiu religiós.

Menys so ambiental a Girona

La Catedral de Girona és el monument més visitat de la ciutat i, juntament amb la basílica de Sant Feliu, la imatge icònica del perfil damunt del riu Onyar. Amb pràcticament gens de trànsit als carrers i la restricció de desplaçaments a peu, el toc de les campanes al migdia s'ha pogut sentir amb més intensitat. De fet, veïns de la plaça de la Catedral que estaven escoltant música mentre feinejaven per casa, l'han apagat durant un moment per escoltar-lo millor.
Les campanes de la Catedral ja sonen habitualment per cridar a la pregària de l'Àngelus però l'objectiu d'aquest dimecres és que els fidels preguessin especialment a persones afectades pel coronavirus i a equips sanitaris i d'emergències.