Detingut un home a Blanes que trencava el confinament i va agredir a dos agents de la Policia Local

L'arrestat no va voler justificar la seva presència al carrer

Un veí de Blanes (Selva) ha estat detingut aquesta matinada després d'agredir a dos agents de la Policia Local en el moment que se'l va requerir que justifiqués la seva presència al carrer, trencant les normes de confinament decretades per l'estat d'alarma.

Pel que fa a la resta d'actuacions de les forces de seguretat locals, des d'ahir i fins la matinada d’avui, s’han executat nou sancions a d'altres persones del municipi mentre que dilluns va ser a set més.

Pel que fa a les sancions a locals d'oci nocturn o establiments oberts durant el confinament no ha estat necessari obrir nous expedients. Hi ha hagut un parell de casos en què, després de cridar l’atenció als responsables dels establiments que tenien obert, s’ha procedit al tancament al ser informats que estaven dins el llistat d’activitats comercials no permeses. Al llarg de tot el cap de setmana, quan va entrar en vigència la mesura, es va requerir una cinquantena de locals.

Mesures de la policia contra el covid-19

Amb l’objectiu d’informar i comminar a la ciutadania que no poden deambular pel carrer si no es tracta de les excepcions contemplades a l’Estat d’Alarma, la Policia Local de Blanes patrulla des del passat diumenge pels carrers del municipi informant presencialment. També s’avisa mitjançant a través de la megafonia dels cotxes patrulla a través d’un missatge on s’informa de la situació i es demana la col·laboració ciutadana perquè només siguin a la via pública si és estrictament necessari.

El missatge enregistrat diu el següent: “Atenció, atenció. Els parla la Policia Local. Es requereix als ciutadans i ciutadanes que sense causa justificada es trobin a les vies i espais públics que de manera immediata s’adrecin als seus domicilis i romanguin en ells. Ens trobem davant una emergència sanitària greu que requereix la col·laboració de tothom. La Policia Local vetlla per la seva seguretat i salut”.

D’altra banda, els agents i comandaments de la Policia Local, igual que Protecció Civil de Blanes, han implementat diverses mesures de seguretat sanitàries en les seves tasques habituals, tant al carrer com a la Prefectura. Així, se’ls ha dotat de guants, mascaretes i gel desinfectant. En cada canvi de torn es renta tot el material que fan servir, així com els vehicles policials.

També s’han pres diverses mesures perquè els agents puguin mantenir la necessària distància de seguretat a les oficines policials. En aquest sentit, s’han modificat els torns diaris, i els briefings s’efectuen telemàticament. Tots els efectius de la plantilla policial que aquesta setmana tenien festa assignada, així com ex-agents i ex-oficials que recentment s’han jubilat, s’han posat a disposició del cap de la Policia Local per entrar en servei quan faci falta. De moment, tothom està en alerta, per si és menester avisar-los.