Millo avisa CDC que el sobiranisme portat a l'extrem 'generaria escenaris de confrontació'

El PP assegura que no li "preocupa gens" el contingut de la ponència política però sí per com es podria aplicar

El portaveu dels populars ha assegurat que, digui el que digui la ponència política que sortirà del Congrés de CDC, per si sol aquest fet no modificarà les relacions del PP amb el Govern. Ara bé, Josep Enric Millo sí que ha llançat un clar advertiment: els problemes poden venir depenent de la manera com allò que està escrit sobre paper es traslladi a la realitat i -sobretot- al terreny polític.

"No ens preocupa gens el que el congrés aprovi, som absolutament respectuosos amb els continguts doctrinals dels partits", ha assegurat Millo. Per això, el portaveu del PP indica que la ponència, per ella mateixa, no serà motiu que porti els populars a tibar la corda a l'hora d'arribar a pactes amb CiU.

"No ens mourem del lloc on estem, juguem un paper de responsabilitat en la centralitat de la política catalana", ha explicat Millo. Tot i això, el portaveu del PP al Parlament sí que ha volgut advertir que, si el Govern anteposa el fet nacional a les prioritats per sortir de la crisi, aleshores això "no seria bo" a l'hora d'entendre's amb els populars.

"Sí que és cert que, en la situació de crisi actual i amb el problema de dèficit que tenim, allò que menys necessitem ara són escenaris d'inestabilitat, crispació i confrontació", ha assegurat Millo. I hi ha afegit: "Ens preocuparia molt -i ho dic en condicional- que el Govern, enlloc de concentrar-se en buscar solucions a la crisi i generar estabilitat, alimentés un clima de confrontació amb la resta d'Espanya".

Escèptic

Millo també s'ha mostrat escèptic, però, que aquesta situació acabi arribant. "No ens acabem de creure que aquells qui s'han caracteritzat per ser forces polítiques centrades i assenyades, ara en aquests moments de crisi optin per la inestabilitat, en comptes d'aprofitar estar bé amb un partit que governa Espanya", ha dit, en referència a CDC.

I com a exemple del seu escepticisme, Millo no s'ha estat de fer una referència a la legislatura anterior. "Evidentment, ara parlem d'un partit que governa; però també n'hem vist d'altres governar, clarament independentistes, i aquí no ha passat res", ha dit, en referència a ERC.

"Ens preocuparia que el sobiranisme portat a l'extrem generi escenaris de confrontació; de moment, només plantejo aquesta hipòtesi, perquè espero que CiU hi posi seny i no perdi l'enteniment", ha conclòs.

Nova oficina parlamentària

Josep Enric Millo ha presentat aquest matí la nova oficina parlamentària del PPC a Girona, aprofitant que a les eleccions generals els populars van recuperar l'escó al Congrés dels Diputats. Acompanyat de la diputada Concepció Veray, Millo ha explicat que la nova oficina vol apropar el partit als ciutadans, recollint les seves necessitats, queixes i inquietuds i donant-los resposta.

"Volem ser útils arreu de les vuit comarques gironines; per això, registrarem totes les consultes i peticions que arribin, i les respondrem", ha indicat Millo. La nova oficina se situa a la seu del PP de Girona, al carrer Migdia. Per adreçar-s'hi, es pot fer de manera presencial, mitjançant telèfon o a través de l'adreça web info.ppcgirona@gmail.com.