L'Ajuntament de Blanes ajorna l'aprovació dels pressupostos municipals 'per prudència'

El consistori vol esperar a acollir-se al pla d'ajust per pagar els proveïdors

Segons l'Ajuntament, les mesures que s'han d'incloure al pla d'ajust determinen els futurs pressupostos municipals que aprovi l'Ajuntament de Blanes, de manera que "s'ha de conèixer exactament la repercussió d'aquestes mesures perquè els pressupostos del 2012 que s'han d'aprovar en el ple siguin realistes i no s'hagin de modificar posteriorment".

L'altre factor que ha portat el consistori a no incloure l'aprovació dels pressupostos a l'ordre del dia és la regularització de les transferències estatals sobre els tancament de comptes del 2010. Segons l'Ajuntament, el govern espanyol li ha de retornar 0,9 milions d'euros. Tot i així, el govern espanyol encara no ha concretat si ingressarà directament aquesta quantitat a l'Ajuntament de Blanes o es restarà dels retorns que s'havien de fer anteriorment respecte dels comptes dels anys 2008 i 2009.

A banda, Marigó considera que cal esperar-se a saber els pressupostos estatals per aquest 2012 i la llei d'acompanyament. Marigó ha remarcat que "el ministre Montoro ha declarat que els ajuntaments que s'acullin al pla d'ajust hauran d'atendre's a mesures molt restrictives, amb tota una sèrie de controls i restriccions econòmiques addicionals que encara no s'han comunicat als governs locals". Aquestes restriccions estarien dirigides, bàsicament, a les despeses que preveuen els pressupostos.

Per tot plegat, l'alcalde ha comunicat als grups polítics municipals en la Comissió Informativa d'Hisenda que s'ha fet aquesta dijous al vespre la decisió d'ajornar l'aprovació dels pressupostos, després que la Junta de Govern Local d'aquest migdia ja ho hagi tractat.