El tancament de la frontera a Puigcerdà pràcticament no genera alteracions en el trànsit

Andorra prohibeix activitats en sectors de risc com ara la construcció o la indústria

El restabliment dels controls fronterers terrestres per evitar la propagació del coronavirus no ha generat, pràcticament, alteracions en el trànsit en el punt situat a Puigcerdà. La policia espanyola ha anat aturant tots els vehicles que venien tant de l'accés a la Guingueta d'Ix com els que arribaven per l'N-154, via que també utilitzen els veïns l'enclavament de Llívia.
A banda de les persones de nacionalitat espanyola o residents a l'Estat, hi han pogut passar els treballadors transfronterers i les que es dirigien a l'Hospital de Cerdanya, ja que també atén pacients de l'Alta Cerdanya i el Capcir. Mentre, Andorra prohibirà l'obertura d'aquells sectors que poden suposar un risc sanitari, com ara la construcció o bona part de la indústria.
 
Els camions de mercaderies també han pogut circular amb normalitat, ja que els efectius policials no els aturaven. Mentre, alguns vehicles de persones que no podien acreditar el motiu pel qual entraven a la banda administrativament catalana de la Cerdanya han hagut de girar cua. Aquestes mesures també s'apliquen des de la mitjanit al pas fronterer situat al municipi de Les (Val d'Aran), mentre que en el cas d'Andorra es van començar a dur a terme coincidint amb l'aplicació de la limitació de desplaçaments que es va activar en declarar-se l'estat d'alarma.
Precisament, el govern del Principat ha decretat, a partir de dimecres i durant un període de vuit dies, el cessament de totes les activitats laborals que siguin considerades de risc i que, per tant, puguin suposar un ús excessiu dels recursos sanitaris o contribuir excessivament a un increment dels contagis de covid-19. Així, queda afectat per aquesta mesura tant el sector de la construcció, bona part del de la indústria i artesania i, a més, alguns professionals liberals.