Cleries garanteix places per a tots els ancians d'un geriàtric clausurat a Girona

El departament ha portat davant la fiscalia la direcció del centre, que va tancar portes per irregularitats i va allotjar els residents en una pensió

En una de les inspeccions rutinàries que fa el Departament de Benestar Social i Família, els tècnics van detectar algunes irregularitats al centre privat Bassegoda de Girona. La direcció del centre no va fer les millores requerides i el departament va ordenar el seu tancament. El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha justificat que des del primer moment van oferir al centre traslladar els ancians a d'altres residències tant públiques com concertades o col·laboradores. Ara bé, el conseller ha detallat que, de manera unilateral i sense informar-ne el departament, el centre va tancar portes fa quinze dies i va allotjar els residents a la pensió que hi ha a l'altra banda del carrer.

"Si la residència no funciona s'han de fer recomanacions i si no es compleixen es fa tancar, però en cap cas es poden allotjar les persones en una pensió", ha manifestat el conseller, que assegura que ja han portat el cas davant la fiscalia. Cleries ha explicat que alguns dels residents ja s'han allotjat a un nou centre i que estan esperant l'autorització de la resta de famílies per acabar de traslladar totes les persones.

Cleries ha explicat que el cas de la residència Bassegoda es tracta d'un cas aïllat perquè, segons ha remarcat, habitualment quan es detecten irregularitats durant les inspeccions els centres les corregeixen.