El Centre de Visitants del Gironès rep 10.200 turistes durant el primer any

Activitats, visites guiades, tastets i dues sorpreses per a una setmana de celebració de l'aniversari

El 42% dels turistes que han passat pel Centre de Visitants del Gironès durant aquest primer any en funcionament provenien d'Europa, majoritàriament de França però hi ha hagut un 7% de visitants que han arribat a la comarca des de països com Estats Units, Austràlia o japonesos. Poc més de la meitat dels visitants, però, són de les comarques gironines mateix (el 23%), de Barcelona (l'11), de la resta de Catalunya (només un 1%) o de l'estat espanyol (el 16%).

La directora de l'equipament, Neus Vila, i el conseller comarcal de l'àrea de Turisme del Gironès, Joaquim Roca, han afirmat que per a un primer any les dades són positives tot i que no arribin a la previsió que havien fet. "Ja sabíem d'entrada que per a un equipament nou i desconegut la previsió que fèiem era molt optimista", ha explicat Vila que ha assegurat que estan "molt il·lusionats" amb aquest segon any en funcionament i que esperen, ara sí, arribar al llindar d'aquests 20.000 visitants. L'objectiu final, de fet, és que cada any un Centre de Visitants ja consolidat en el panorama dels recursos turístics rebi fins a 40.000 turistes.

L'equipament, vinculat directament a l'àrea comarcal de Turisme del Consell Comarcal del Gironès que es fa càrrec de la seva promoció, direcció i gestió, es troba ubicat a Sarrià de Ter en un espai de 900 metres quadrats que i busca difondre i estrènyer llaços entre territori i patrimoni, gastronomia i productes locals, natura i cultura, informació i reserves. Pel que fa a reserves d'allojtament n'han fet 59 a visitants que buscaven on passar la nit i s'han centrat sobretot en els mesos de juny, juliol i agost. Al centre també s'encarreguen de fer reserves per a restaurants o visites guiades i Vila ha detallat que una de les propostes que té més èxit és la ruta de senderisme guiada per la comarca.

Primer aniversari

Per celebrar que a finals de maig farà un any que va obrir les portes el Centre de Visitants del Gironès, ha presentat un seguit d'activitats per commemorar l'aniversari. Visites guiades gratuïtes a l'equipament cada dia a les 12 del migdia entre el 27 i el 31 de març, inclou una visita al centre d'interpretació on habitualment s'ha de pagar entrada. Tastets de productes de la terra com cervesa artesana, ratafia tallers o tallers de cistelleria precediran la festa grossa que serà dissabte.

Obriran la jornada festiva els gegants i capgrossos de Sarrià de Ter, després hi haurà un taller familiars amb símbols del Gironès, un taller de piruletes de xocolata a càrrec de Miquel Costabella i tancaran l'aniversari els Marrecs de Salt amb una actuació castellera.