Una entitat animalista de l'Alt Empordà s'ofereix a passejar els gossos durant el confinament

L'acció ja es realitza en quatre municipis de la comarca

L'entitat animalista LOLA ha iniciat un projecte pilot per donar una solució a les persones grans o d'algun altre col·lectiu vulnerable, que degut al confinament d'aquest dies no puguin treure el seu gos a l'exterior.

De moment s'inicia quatre municipis de l'Alt Empordà, més concretament a Llers, Peralada, Siurana i Vilajuïga on veïns ja han començat a mostrar interès en aquesta tasca.

“Vam començar a estructurar aquest repte a Vilajuïga a on sabem de persones que necessiten un recolzament, tant persones grans com de professionals de la salut que aquests dies treballen heroicament sense temps per altres tasques. Si els podem ajudar en aquest tema aquest serà el nostre granet de sorra en aquests dies tan difícils” comenta  Noemí Morales, responsable de comunicació de Projecte LOLA.

Es farà seguint les instruccions que ha fet públiques aquest diumenge la Dirección General de Derecho Animal del Govern Espanyol: “Apel·lem a la solidaritat de tothom. Segurament  en el nostre entorn sabem d´algun veí, familiar o amic que necessita un cop de mà amb els seus animals. Hem de tenir en compte que hi ha persones que no tenen a ningú de confiança per demanar aquest favor. És el moment de ser solidaris i  empatics. De ben segur quan tot això passi, que passarà, ens podrem sentir orgullosos de tots nosaltres”, apunta Maria Sánchez, directora de Projecte LOLA.