Salut inicia un assaig clínic per tractar el coronavirus i reduir la infecció

S'aplicarà a 3.000 persones i es tindran resultats d'aquí 21 dies

El Departament de Salut de la Generalitat en col·laboració amb l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol iniciaran a partir d'avui un assaig clínic amb l'objectiu de reduir les infeccions per coronavirus.

La prova s'aplicarà a un total de 195 persones amb la malaltia covid-19 i a uns 3.000 contactes que es troben principalment als nuclis de la Conca d'Òdena a l'Anoia i Metro Nord a la zona metropolitana de Barcelona i s'obtindran resultats d'aquí 21 dies. Segons ha concretat l'investigador Oriol Mijtà, als casos positius, se'ls donarà un medicament antiretroviral que s'utilitza per al VIH per reduir el nombre de dies en què una persona pot contagiar. Als seus contactes, se'ls administrarà un fàrmac profilàctic que es fa servir per al lupus o l'artritis per evitar que desenvolupin la malaltia.

La consellera de Salut, Alba Vergés, no ha concretat de quina manera es distribuirà el medicament en cas de funcionar però sí que ha avançat que "trobarem la manera de fer-lo arribar a tothom".

Les persones a qui se'ls oferirà participar en l'assaig seran totes aquelles que ja es troben dins la xarxa assistencial del servei d'urgències i se'ls proposarà personalment per part del personal mèdic.