Més de mig miler de voluntaris al Baix Empordà per ajudar persones vulnerables al coronavirus

La iniciativa compta amb el suport d'alguns ajuntaments

Les persones que viuen al Baix Empordà amb dificultats per realitzar tasques rutinàries i que siguin més vulnerables al coronavirus tenen un nou aliat, els joves de la comarca.

I és que un grup de voluntaris ha tirat endavant, Xarxa Solidària, una iniciativa per ajudar a les persones amb més risc, com gent gran, amb mobilitat reduïda o embarassades per poder fer tasques domèstiques com anar a comprar o fer de cangur dels nens si els pares treballen. Un dels promotors en Lluc Macias explica que els va sorgir la idea al veure les dificultats que suposava la limitació de moviments per algunes persones.

"Nosaltres som joves i tenim menys risc a agafar coronavirus i, per tant, podem exposar-nos més. D'aquesta manera el que fem és acabar protegint aquelles persones que tenen més possibilitats de contagiar-se", explica en Lluc.

Per promocionar-ho ho han fet a través de Telegram i l'èxit ha estat aclaparador. I és que en pocs dies han passat a tenir més de 500 voluntaris de diferents poblacions de la comarca com Palamós, Palafrugell, Torroella de Montgrí, Calonge, Vall d'Aro o la capital, la Bisbal d'Empordà. A més, una de les particularitats és que, malgrat que anava dirigit als joves, al final han sortit voluntaris de totes les edats. "Tothom que no sigui població de risc, hi és benvingut", explica Macias.

La Bisbal cedeix el cens

La proposta ha agradat tan als veïns de les diferents poblacions – que han respost apuntant-se com a voluntaris – com als mateixos ajuntaments. En el de la Bisbal d'Empordà fins i tot han cedit un cens de persones grans i que tenen un cert risc de contagi per la covid-19 a la xarxa de joves.

L'objectiu és que ells es posin en contacte amb totes aquestes persones per si consideren que necessiten el servei, i d'aquesta manera poder arribar a un ventall més gran de població. "La idea és que ningú que necessiti ajuda es quedi sense", assenyala en Lluc.

També detalla que, per reduir el risc de contagis, s'organitzaran en "grups petits, evitant la rotació de molta gent i que aquells que tinguin cura dels infants no estiguin també en contacte amb la gent gran". Des de Xarxa Solidària fan una crida a animar a altres joves a seguir aquesta fórmula als seus pobles.