Jutgen un mosso per denunciar un fals robatori al cotxe per cobrar l'assegurança

L'agent defensa que va tramitar ell mateix la denúncia per "accelerar el cas" però que no va "amagar res"

Segons la fiscalia i l'acusació particular exercida per la companyia asseguradora, el 3 de febrer del 2005 l'agent dels Mossos d'Esquadra va fer veure que havia estat víctima d'un robatori al cotxe que li havia provocat danys com ara el vidre de la finestreta del conductor trencat. Les acusacions sostenen que per fer més creïble l'engany, el mosso va relatar al company amb qui patrullava aquell dia que li havien forçat el vehicle i li va demanar que fos ell mateix qui li fes l'atestat.

L'agent ha declarat aquest dimarts que no s'ha inventat el robatori i ha assegurat que està "indignat" per veure's implicat en un "problema" que no havia buscat. Segons el mosso, ell mateix va omplir l'atestat de la inspecció ocular detallant els danys que tenia el vehicle. El va firmar el seu company, ha assegurat, perquè la intenció era que revisés els desperfectes que tenia el cotxe un cop tornessin a la comissaria de la Bisbal quan acabessin el torn. El problema, ha continuat relatant, és que un s'esperava dins la comissaria mentre l'altre estava al cotxe, no tenien els telèfons perquè no es coneixien massa i no es van arribar a trobar.

L'endemà al matí, quan el company li va demanar on tenia el cotxe per comprovar els danys, l'agent li va explicar que ja el tenia al taller on l'estaven reparant. L'atestat 26559/2005 és el recull la denúncia de l'agent que finalment va arribar a mans del Jutjat de la Bisbal. Aquest mateix document és el que l'acusat hauria presentat a la companyia asseguradora AXA S. A. -amb la que tenia una assegurança a tot risc- per reclamar que li paguessin la reparació del cotxe. En total, la companyia va abonar 1.610,70 euros, quantitat que ara l'asseguradora reclama que li retornin.

L'agent ha detallat que els cotxe havia tingut dos sinistres en dos dies de diferència. Amb un havia fet arribar a l'assegurança la documentació de la topada que va tenir amb un camió a Girona i l'altre és el dels desperfectes causats pel robatori. "En l'atestat no vaig posar que ja hi havia desperfectes previs al cotxe perquè no tenia res a veure una cosa amb l'altra", ha afirmat l'agent que diu que va intentar fer les coses "correctament" i que no té "res a amagar".

De fet, tot i que van presentar la denúncia a la comissaria de Palafrugell, van decidir portar-la fins la comissaria de la Bisbal on el company que havia signat l'atestat la va entregar en mà al cap de torn. "No és una cosa no habitual ni cap irregularitat, ho vaig portar allà per donar més celeritat al procés", ha afirmat Marcos L. LL.

La fiscalia i l'acusació particular consideren que és autor d'un delicte de simulació de delicte en concurs amb un delicte d'estafa i demanen que el condemnin a 2 anys de presó perquè i apliquen un agreujant de prevalença del caràcter públic com a Mosso d'Esquara. També demanen que indemnitzi la companyia amb 1.610,70 euros. La defensa considera que l'agent no ha comès cap delicte i demana que l'absolguin.