La JNC insta a l'Estat acabar el TAV a Girona i a declarar el port de Palamós espai Schengen

Les joventuts nacionalistes denuncien que Espanya "no deixa obrir les portes de Catalunya al món"

La JNC a les comarques gironines critica que el govern espanyol "sigui tan reaci" a permetre que el port de Palamós es converteixi en espai Schengen, el que suposaria que a més dels vaixells de mercaderies i creuers amb bandera d'un de la zona del tractat, puguin atracar-hi bucs d'altres països.

Les joventuts de CDC recorden que el mes de febrer la senadora de CiU per Girona, Coralí Cunyat, va portar aquesta proposta al Senat, que va ser rebutjada amb els vots contraris del Partit Popular que, sobre el territori, ha defensat aquesta conversió que permetria una major injecció de diners al turisme gironí i conseqüentment, la creació de més llocs de treball.

Pel que fa al TAV, el coordinador territorial de la JNC a Girona, Xavier Pacheco, ha assegurat que són conscients que la situació econòmica és delicada però insisteix en "prioritzar" les obres que puguin generar riquesa. "La connexió ferroviària amb Europa mitjançant l'amplada de via internacional és clau per garantir un futur pròsper", afirma Pacheco.

En aquesta línia, i després que Ana Pastor "ja hagi anunciat el seu compromís en fer arribar l'alta velocitat a la seva terra, Galícia", Pacheco reclama que acabin primer les obres que ja fa anys que estan en marxa i que cal acabar dins el termini previst.