La veïna de Vilafant que ha mort atropellada creuava el semàfor en verd

L'alcaldessa, Consol Cantenys, lamenta que es donés una cursa ciclista per acabada si encara quedaven alguns grups "endarrerits"

Cap a tres quarts de dues del migdia Oxana S. i el seu company han sortit de casa seva, situada just davant del pas de vianants que creua l'N-260 pel mig de Vilafant, per anar a comprar el pa a l'altra banda de carretera. Quan ja tornaven cap a casa, han polsat el botó que hi ha al semàfor perquè autoritzi que els vianants creuin, han esperat i, quan finalment s'ha posat verd, han començat a creuar.

En aquell moment, un grup d'una dotzena de ciclistes passaven per la carretera i una de les bicicletes ha envestit la dona. "Els serveis d'emergència han arribat molt ràpid però no han pogut fer res per salvar-li la vida", ha explicat l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, que s'ha apropat al lloc de l'accident. "És un fet molt lamentable i molt desgraciat", ha afirmat.

El ciclista, que ha resultat ferit lleu, participava en una cursa ciclista que aquest diumenge passava per Vilafant. La 55a edició del trofeu Francesc Guillament i Navarra tenia dos recorreguts, un de 60,3 quilòmetres i un altre de 85,5, i travessava les poblacions de Figueres, Vilafant, Avinyonet, Llers, Terrades, Cistella i Vilanant. La cursa ciclista sortia en dos torns des de Figueres, un a les 9 del matí i l'altre a les 11, i tornava a acabar a la capital altempordanesa, segons informació de la cursa del web de la Federació Catalana de Ciclisme.

Els Mossos d'Esquadra han detallat que ja havien donat la cursa per acabada. Així, aquest grup d'una dotzena de ciclistes haurien continuat fora de la cursa. "Jo crec que no es pot donar una cursa per acabada fins que passa l'últim ciclista", ha afirmat l'alcaldessa que diu que s'han d'investigar les circumstàncies de l'accident per saber si realment els ciclistes havien decidit continuar pel seu compte o si encara corrien amb dorsal i en el marc de la cursa. "Si es dóna per acabada abans que passi l'últim cicilista, després poden passar coses d'aquestes", ha afirmat Cantenys.

L'alcaldessa també ha recordat que hi ha molts punts "negres" en la carretera N-260 i que aquest no és el primer accident que han de lamentar a Vilafant. De fet, ha recordat que des del consistori insisteixen "constantment" en demanar que es busquin alternatives per garantir la seguretat dels vianants perquè és una via molt transitada per vehicles però també per molts veïns que han d'anar de costat a costat de poble. "Hi ha punts molt perillosos que s'haurien de resoldre quan abans millor, i aquest semàfor és un d'ells", ha afirmat Cantenys.