La Policia Municipal de Girona ha obligat a tancar més de 50 locals de restauració pel coronavirus

Es prohibeix l'accés a la muralla i la Font del Ferro a Sant Daniel

La Policia Municipal de Girona ha procedit aquest matí a informar a tots els bars i restaurants de la ciutat que el decret del govern català obliga a tancar-los al públic per evitar contagis de coronavirus. Fins aquest migdia, els agents n’han tancat més de 50.

Pel que fa als bars i restaurants d’hotels, que el decret permet mantenir oberts per als clients, l'Ajuntament de Girona informa que hauran de tenir operatiu només l’accés des de l’interior de l’hotel, i s’hauran de tancar els accessos des de la via pública i les terrasses. Els establiments de degustació també hauran d’estar tancats, i els forns i fleques, on s’hi alterna la venda de productes d’alimentació amb la degustació, només podrà estar oberta la part de venda d’aliments.

Des del consistori també es penjaran cartells a tots els parcs infantils, parcs de salut i zones obertes a l’aire lliure de pràctica d’esport com pistes de futbol, bàsquet i skate, en què s’advertirà la ciutadania de la recomanació de no utilitzar-los. En canvi, es prohibirà l’accés a dos espais a l’aire lliure que s’han considerat de risc per l’afluència de persones que s’hi poden concentrar: la muralla i la Font del Ferro a Sant Daniel.

Pel que fa al Mercat del Lleó, a partir de dilluns estarà obert només l’accés just davant l’estàtua del Lleó, per així poder controlar l’aforament i evitar acumulacions excessives de gent. Paral·lelament, es repartirà entre el comerç de la ciutat les recomanacions a tenir presents per evitar contagis, com la reducció de l’aforament a només un terç del màxim autoritzat, o la distància d’entre 1 i 1,5 metres entre persones.

Avui també s’ha acordat l’anul·lació del concert inaugural del festival Strenes, previst per al dia 28 de març, data en què encara estaran vigents totes les mesures aprovades ahir per la Generalitat, així com totes les activitats de la Setmana Santa a la ciutat.

Finalment, es reforçarà el seguiment diari, durant aquest episodi, a gent gran i persones usuàries de centres de dia, amb visites i trucades telefòniques perquè ningú quedi desatès arran del tancament d’equipaments.

L’Ajuntament de Girona manté obert el telèfon d’informació ciutadana cada dia, de dilluns a diumenge, entre les 9 del matí i les 6 de la tarda, per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.