Milers de persones omplen la Plaça Catalunya de Barcelona en el Flashmob per la Independència

És una iniciativa dels creadors del Lipdub per la Independència que es va fer l'any passat a Vic

Els creadors del Lipdub per la Independència que l'any passat es va fer a Vic i que ha tingut un èxit de visites a la xarxa, han volgut repetir l'experiència i han promogut el Flashmob per la Independència que aquest diumenge matí ha aplegat milers de persones a la Plaça Catalunya de Barcelona.

A través del Facebook i amb l'etiqueta #flashmobcat del Twitter, els organitzadors han aconseguit mobilitzar milers de persones fins al centre de la ciutat. Pocs minuts abans de les 12 del migdia, milers de persones s'han anat acumulant en els accessos de la Plaça Catalunya. Un home gran amb una nena i una jove voluntària de l'organització han estat els primers en entrar a la plaça a crits d'"In-inde-independència".

Seguidament, les columnes de gent han anat entrant a la plaça fins a omplir-la de senyeres, estelades i càntics a favor de la independència. Quan ja ha estat plena, els organitzadors han donat el senyal de sortida i la gent s'ha dispersat ràpidament, deixant la plaça amb el seu aspecte habitual.



Ana Sallés, voluntària de l'organització, ha qualificat la convocatòria de "molt positiva" ja que han aconseguit el seu objectiu: omplir la Plaça Catalunya de gent fent un mateix crit a favor de la Independència. A partir de les imatges gravades amb les 10 càmeres repartides per tota la plaça, l'organització farà el recompte dels assistents.

VÍDEO: ACN