L'Auditori de Girona es rendeix als peus de 'The Gospel Viu Choir'

La formació va fer vibrar a tot el públic assistent amb la seva actuació

L'espectacle que va fer ahir a la nit "The Gospel Viu Choir" a l'auditori de Girona va ser digne de treure's el barret. El concert començava puntualment a les nou en punt de la nit quan els integrants de la formació pujaven a l'escenari desprès de passejar-se per la platea de l'auditori; tota una declaració d'intencions: la nit prometia ser moguda i així va ser. Una fantàstica connexió amb el públic durant tot el concert va fer que en poc més de mitja hora aconseguissin animar un auditori que es va mostrar entusiasmat en tot moment ovacionant cada cançó i aixecant-se del seu seient a la mínima que es presentava l'ocasió.

La formació va demostrar ahir perquè han aconseguit el seu reconeixement i és que només veure'ls en acció serveix per adonar-se que es tracta d'una gran companyia de gospel. Els catalans, que ja fa 10 anys que actuen junts, fan palesa la seva tècnica vocal amb un espectacle que desperta tots els sentits.

"The new gospel x-perience" és el nom de l'espectacle que presentaven davant d'un auditori ple a vesar amb públic de totes les edats i amb ganes de bona música. Un espectacle que ja apuntava maneres des del principi i del que ja havien avisat, no deixaria indiferent com així va ser; un espectacle musical i visual en el que, als cants corals de la formació s'hi afegien les actuacions solistes i els balls contemporanis de tres ballarins que atorgaven dinamisme a l'espectacle; tot això animat pel director i creador de "The Gospel Viu Choir", Moisès Sala que a més a més de demostrar el seu talent musical, resulta ser un magnífic show man.

El concert va iniciar-se amb "Let the Sunshine", una coneguda peça que va desencadenar noranta minuts de temes coneguts del gospel i el soul d'autors com "Swchartz", "A. Franklin", "F. Hammond", "M. Warren" o "T. White" i altres versions de importants temes instrumentals de la història de la música com és el cas de la sonata "Clar de lluna" de Beethoven, la qual va ser utilitzada com a base d'una emotiva peça que va commoure tota la sala.

Entre discurs i discurs, com també peça i peça, Sala va aprofitar per explicar que l'essència de la formació rau en la solidaritat i és que "The Gospel Viu Choir" dóna cada any un gran percentatge de la seva recaptació a un seguit d'institucions i ONG's que lluiten contra la pobresa, la injustícia i la malaltia dels nens a través del projecte "Gospel Sense Fronteres". Un punt més a favor per no perdre's alguna de les actuacions que porta a terme la formació cada any arreu de Catalunya.

El recital arribava a la seva fi i es presentava memorable amb un auditori ja entregat des de feia estona. Va ser el moment de fer pujar a l'escenari els integrants del taller de gospel organitzat pel "Black Music Festival" amb l'ajuda de "The Gospel Viu Choir"; un taller de gran èxit que va esgotar totes les places en 10 dies i que va aconseguir reunir 120 persones. Els integrants del taller van ocupar per uns instants les anteriors posicions de la formació per dur a terme dues de les peces que havien assajat durant el cap de setmana que va celebrar el taller. L'última peça va reunir damunt l'escenari "The Gospel Viu Choir" i els integrants del taller de gospel sota la melodia de la sempre efectiva "Oh happy day", la cirereta del pastís a una nit rodona i feliç per a molts dels que sortien d'un auditori que encara cantaven el "Let the sunshine".