Comença la veda d'embarcacions de pesca d'arrossegament de Girona

La mesura afecta a 149 embarcacions i també es fa extensiva a Barcelona

En total està previst que siguin 149 les embarcacions afectades i comportarà l'aportació d'un ajut de prop d'un milió d'euros, que seran finançats entre el Departament i el Fons Europeu de la Pesca. Per tal que els vaixells que facin l'aturada puguin percebre aquest ajut amb la major celeritat possible, està previst que l'ICCA habiliti una línia de préstec per a l'avançament de l'ajut. Addicionalment, també s'ha previst la creació d'una línia de préstec per part de l'ICCA per tal de poder avançar l'import de la prestació d'atur als mariners afectats per la veda.

La veda s'emmarca en el Pla Integral de gestió per a la conservació dels recursos pesquers en el Mediterrani, el qual ja contemplava parades de les embarcacions de ròssec de Tarragona, i de cèrcol per a tota Catalunya.

Aquesta mesura afecta les embarcacions dels ports d'Arenys de Mar, Mataró, Sant Pol de Mar i Vilanova i la Geltrú, a la província de Barcelona, i els ports de Blanes, Roses, Palamós, Llançà i Port de la Selva, a la província de Girona. Addicionalment, les embarcacions de ròssec del port de Calafell, a la província de Tarragona, també faran veda conjuntament amb les de Vilanova i la Geltrú.